Lovitură dură pentru agențiile de turism

91

Articole de la același autor

Agențiile de turism ar putea înregistra pierderi imense în cazul unei greve generale a controlorilor de trafic ai Romatsa. Acestea vor fi nevoite să găsească soluții pentru reprogramarea sau compensarea călătoriilor și vacanțelor turiștilor, clienți de business și leisure, programate pentru sfârșitul lunii august și începutul lunii septembrie.

Însuși anunțul grevei generale a creat probleme agențiilor de turism, clienții fiind reticenți în a mai rezerva călătorii în această perioadă. "Suntem într-o situație extrem de neplăcută față de clienții noștri. Riscăm, în momentul de față, să stricăm planurile a mii de turiști, mulți dintre ei având rezervată vacanța din timp, după propriile coordonate. Agențiile vor face tot posibilul să găsească cele mai bune soluții, însă chiar și în aceste cazuri, s-ar putea să nu mulțumească pe toată lumea. Sperăm să se ajungă la o înțelegere și să se renunțe la greva generală", declară Aurelian Marin, președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism.

Turoperatorii cu chartere pe destinații externe, peste 80 de zboruri săptămânale, în lunile august și septembrie, caută împreună cu operatorii aerieni soluții pentru transportul turiștilor spre și dinspre destinațiile de vacanță. "Fie zborurile vor fi realizate mai devreme de data planificată sau amânate cu o zi, fie dirijate spre aeroporturi din afara României. Nu știm deocamdată nimic sigur, pentru că nu știm cât durează greva generală a angajaților Romatsa. Obiectivul nostru, pentru care vom depune un efort imens și ne va produce pierderi indiferent de soluția adoptată, este ca turiștii noștri să nu simtă acut efectele acestei situații", precizează Dan Goicea, președintele ANAT București-Ilfov și președinte al Comisiei Turoperatori/Outgoing a ANAT.

ANAT încearcă să înțeleagă cauzele conflictului de la Romatsa, dar pentru agențiile de turism greva generală anunțată este o nouă lovitură, după ce, în această vară, au fost afectate și de situația de criză din Grecia. "Suntem foarte afectați de o posibilă grevă, nu doar noi, agențiile, ci mai ales oamenii care au plătit și nu au nicio vină. Cred că putem să-i acuzăm de subminarea economiei naționale pe angajații care câștigă foarte mulți bani și se comportă așa și mai ales cred că trebuie schimbată legea pentru ca salariații societăților de importanță națională să nu poată face grevă", explică Alin Burcea, prim-vicepreședinte ANAT.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4811 secunde