"Luna Pădurii" îi pune la treabă pe constănțeni

191

Articole de la același autor

Între 15 aprilie și 15 mai, serbăm "Luna Pădurii", unul din cele mai importante evenimente silvice și ecologice care atrage atenția cu privire la importanța arborilor pentru menținerea echilibrului în natură.

În acest context, Agenția pentru Protecția Mediului Constanța, în colaborare cu Garda Națională de Mediu - Comisariatul Județean Constanța și în parteneriat cu Primăria Orașului Murfatlar, Liceul Teoretic Murfatlar și SC Iridex Group Import-Export SRL Bucu-rești - Filiala Costinești, a organizat o acțiune de ecologizare în Rezervația Pădurea Fântânița-Murfatlar. La această acțiune, au participat și 25 de elevi de clasa a XII-a de la Liceul Teoretic Mur-fatlar.

Județul Constanța se poate mândri cu un fond forestier bogat, ce cuprinde o serie de arii protejate, reprezentative din punct de vedere al biodiversității, care adăpostesc specii lemnoase cu o valoare ecologică excepțională.

Toate rezervațiile forestiere, respectiv Pădurile Hagieni, Fântânița-Murfatlar, Dumbrăveni, Canaraua Fetii, Esechioi, Cetate, Bratca, Celea Mare - Valea lui Ene și Recifii Jurasici Cheia, fac parte și din Rețeaua Ecologică Europeană Natura 2000, ce are ca scop conservarea pe termen lung a habitatelor de interes european. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3978 secunde