Cu topoare și drujbe! Tăieri ilegale în pădurile constănțene

234

Articole de la același autor

Ofițerii Gărzii de Coastă au organizat, miercuri, o acțiune împreună cu lucrătorii Ocolului Silvic Băneasa, cuprinsă în planul comun "Scutul Pădurii". Activitatea s-a desfășurat în intervalul 10.00 - 12.00, iar rezultatele nu au întârziat să apară. 
Oamenii legii au dat de urma mai multor indivizi care transportau lemne cu șapte căruțe. Potrivit anchetatorilor, s-a stabilit că cei 12 bărbați, cu vârste cuprinse între 16 și 51 de ani, din Călărași și Con-stanța, transportau 2,3 metri cubi de material lemnos din speciile stejar, păducel și cărpiniță, fără a deține documente legale. Luați la întrebări, aceștia au declarat că au tăiat lemnele din pădurea Făurei, din Constanța, cu ajutorul unor topoare. 
Totodată, în jurul orei 13.30, polițiștii din Cernavodă au oprit pentru un control de rutină un autoturism marca Dacia, în care se aflau trei tineri. În urma unei percheziții asupra mașinii, anchetatorii au descoperit 1 metru cub de material lemnos din specia salcâm. Tinerii au declarat că lemnul a fost tăiat dintr-o pădure situată pe malul stâng al Dunării, cu ajutorul unei drujbe. 
"În ambele cazuri, polițiștii de frontieră au ridicat în vederea confiscării întreaga cantitate de lemne pe care au predat-o, conform procedurilor legale, reprezentanților Ocoalelor Silvice din Cernavodă și Băneasa.
În cauză, se fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de tăierea, ruperea, distrugerea, degradarea sau scoaterea de rădăcini fără drept a arborilor sau puieților din fondul forestier național și furt calificat", a declarat subinspector de poliție Alexandru Ion, purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5985 secunde