Lupte turco-tătare, pe plaja din Techirghiol

669

Articole de la același autor

Turiștii care s-au aflat, miercuri după-amiază, pe plaja din Techirghiol au avut șansa de a asista la un spectacol unic, de lupte tradiționale turco-tătare. 


Evenimentul, organizat de Uniunea Democrată Tătară, în colaborare cu autoritățile din localitate, s-a desfășurat pentru prima dată la Techirghiol. Pe lângă concursul propriu-zis, publicul a avut parte și de o demonstrație de lupte tradiționale turco-tătare Kureș. La start, s-au aliniat peste 50 de sportivi, șapte categorii au primit titlul de "arslan batîr kureșci" (leul luptătorilor curajoși), așa cum se întâmpla în trecut, iar trei categorii au primit premiul cel mare - un berbec. 


"Există peste douăzeci de stiluri de lupte tătărești, dar acest stil este, poate, dintre cele mai vechi. Sunt ramuri ale familiei noastre de tătari care au practicat și încă practică acest sport tradițional cu o vechime de aproape cinci mii de ani: turcii, mongolii, sciții, saka, uigurii, karahanii, uzbecii, turkmenii, kazahii, kirghizii, cagatay... În secolul patru înaintea erei noastre, strămoșii noștri i-au învățat și pe chinezi acest sport, ceea ce a dus la transformarea și practicarea acestuia în toată Asia.Kureșul este părintele a numeroase sporturi moderne de exemplu: judo, sambo, sumo, lupte clasice chinezești și altele", explică Belgin Naim, pre-ședintele Uniunii Democrate Tătare. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6205 secunde