MAE s-a autosesizat în cazul cetățeanului român împușcat de un călugăr pe Muntele Athos

260
MAE s-a autosesizat în cazul cetățeanului român împușcat de un călugăr pe Muntele Athos - barbat-impuscat-1691152613.jpg
Cetăţeanul român împuşcat în Grecia a fost operat, iar Consulatul a solicitat poliţiei rapoartele privind incidentul, arată un comunicat al Ministerului Afacerilor externe (MAE).


MAE arată că, prin intermediul Consulatului General la Salonic, a fost noti-ficat telefonic, miercuri, cu privire la spitalizarea unui cetăţean român în localitatea Polygiros, ca urmare a unui incident soldat cu rănirea prin îm-puşcare a acestuia şi a întreprins demersuri pe lângă autorităţile locale pentru a obţine informaţii suplimentare cu privire la identitatea şi situaţia persoanei în cauză.


Potrivit informaţiilor obţinute de Consulatul General al României la Salonic, ce-tăţeanul român a fost supus unor intervenţii medicale specifice într-o unitate me-dicală din zonă, iar o anchetă cu privire la circumstanţele producerii incidentului este în desfăşurare.


Totodată, MAE precizează că reprezentantul Consulatului General al României la Salonic a pus la dispoziţia familiei victimei datele de contact ale unui un avo-cat vorbitor de limba română şi a solicitat poliţiei rapoartele detaliate privind îm-prejurările incidentului.


Consulatul General al României la Salonic continuă dialogul cu autorităţile locale, cu unitatea medicală şi cu familia persoanei în cauză şi acordă asistenţă consu-lară în vederea repatrierii.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4583 secunde