Mai mult de jumătate din români își planifică din timp bugetul de Crăciun

99
Mai mult de jumătate din români își planifică din timp bugetul de Crăciun - maimultdejumatatedinromani-1450287579.jpg

Articole de la același autor

Cei mai mulți români își planifică din timp cheltuielile de sărbători și caută să economisească pentru a nu pune presiune pe bugetul de familie. Potrivit unui sondaj recent, peste 65 la sută din români declară că își planifică din timp lista de cadouri, coșul de cumpărături și restul achizițiilor specifice și fac tot posibilul să se încadreze în buget, în timp ce 29 la sută spun că vor face cumpărăturile de sărbători sporadic, în funcție de oportunități și de buget, chiar dacă se așteaptă să depășească bugetul disponibil. 43 la sută din participanții la sondaj declară că au pus bani deoparte pentru sărbă-tori, urmând să mai com-pleteze cu venituri obți-nute în luna decembrie dacă este necesar.


În același timp, 13 la sută dintre respondenți spun că nu economisesc special pentru această perioadă a anului, dar că vor aloca bugetele nece-sare din economiile pe care le fac pe parcursul anului.


Coșul de cumpărături pentru Crăciun va presupune un buget similar celui din oricare altă săptămână din an pentru patru din zece respondenți, în timp de 14 la sută spun că vor cheltui mai puțin decât de obicei, întrucât împart cheltuielile pentru masa de Crăciun cu întreaga familie. Restul se așteaptă să cheltuiască mai mult față de coșul săptămânal obișnuit, cuprinși de febra sărbătorilor. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4263 secunde