MAI și SMURD au fost dotate cu super-avioane

362
Două avioane mediu-curier au intrat în dotarea Ministerului de Interne, mai precis, vor asigura suport SMURD.


Aeronavele vor interveni în situațiile de urgență de toate felurile, accidente, acțiuni de salvare etc în care viața pacienților depinde de minute. Cele două aeronave au fost achiziționate și din fonduri europene. Alături de elicoptere, avioanele vor scurta timpii de intervenție, vitali pentru salvarea vieților omenești. La ceremonia de recepție a fost prezent și Ambasadorul SUA, Kathleen Kavalec. Conform tradiței, avioanele au fost sfințite înainte de a decola în prima misiune de salvare.


Cele două aeronave care vor asigura transportul mediu-curier în situaţii de urgenţă în situaţia unor oameni care au nevoie urgentă de ajutor medical şi pe parcursul transportului, nu numai la destinaţie.


„Piloţi, medici, asistenţi, pompieri, jandarmi, poliţişti, împreună într-o echipă care acţionează coerent – protejaţi viaţa cetăţeanului, protejaţi semenii dumneavoastră, aşa cum am văzut nu de puţine ori şi nu mai departe de acum câteva zile, intervenţii ale dumneavoastră care au salvat vieţi, au protejat vieţi”, a declarat Predoiu joi, prezent la ceremonia de intrare în serviciu a celor două aeronave.


Conform vicepremierului structurile MAI care intervin în situaţii de urgenţă au făcut achiziții de echipare de aproximativ un miliard de euro în ultimii nouă ani, din care aproximativ 85% vin din fonduri europene nerambursabile.


El a dat asigurări că aceste programe nu se vor opri şi că vor fi întreprinse în continuare toate eforturile administrative, astfel încât salvatorii să aibă tot ce le trebuie pentru desfăşurarea acţiunilor.
Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.22 secunde