Majoritatea familiilor vulnerabile nu-şi pot acoperi nici nevoile de bază

190
2
Majoritatea familiilor vulnerabile nu-şi pot acoperi nici nevoile de bază - w800-1669022807.jpg

Articole de la același autor

Un procent de 95% dintre familiile vulnerabile nu pot acoperi nevoile de bază, cum ar fi medicamente sau consultaţii medicale pentru o problemă de sănătate, alimente sau alte bunuri de strictă necesitate pentru copii, cheltuieli legate de educaţia acestora, facturile cu utilităţile locuinţei, pe fondul crizei socio-economice, indică un sondaj al Salvaţi Copiii România.

Potrivit unui comunicat al Salvaţi Copiii România, ancheta a fost realizată în perioada 21 - 31 octombrie în rândul familiilor beneficiare ale programelor organizaţiei, citată de Agerpres.

Datele anchetei realizate de Salvaţi Copiii România arată că 96% dintre aceste familii au indicat printre sursele de venit transferurile sociale (alocaţii, indemnizaţii, burse şi ajutoare sociale), pentru mai mult de una din zece gospodării (12%) acestea constituind unica sursă de venit.

Peste o treime dintre gospodăriile cuprinse în eşantion (38%) au trei sau mai mulţi copii, iar 8% - cinci sau mai mulţi.

Un procent de 19% dintre gospodării primesc sume de bani de la rudele care muncesc în străinătate, iar pentru 5% acestea reprezintă unicul venit al familiei (exceptând transferurile sociale). Pentru 98% dintre gospodării cheltuielile s-au majorat.

Peste o treime din gospodării (34%) se bazează (şi) pe venituri din munca ocazională, iar pentru aproape o cincime din eşantion (18%) aceste venituri sunt unica sursă de bani a familiei (exceptând transferurile sociale). Mai mult decât atât, 14% din gospodării se bazează doar pe munca ocazională a unui singur membru al familiei.

În ceea ce priveşte pensiile, ele se numără printre sursele de venit ale 18% dintre gospodării, pentru 4% reprezentând sursă unică (exceptând celelalte transferuri sociale), iar în cazul a 3% o singură pensie reprezintă unicul venit al familiei.

Jumătate dintre gospodării încearcă să facă economii la utilităţi şi alimente, fapt care riscă să afecteze bunăstarea copiilor. În contextul socio-economic actual şi cheltuielile legate de educaţie şi sănătatea copiilor sunt diminuate în multe familii pentru a face faţă valului de scumpiri. În ceea ce priveşte alte cheltuieli pe care familiile le reduc sau la care renunţă, cel mai frecvent indicate sunt vacanţele/activităţile de timp liber şi renovarea locuinţei.

Comentează știrea

Micul Mazgalici
21 noiembrie 2022
Les Miserables

Tuplu pe ToateMinisterele (Sanatate, Economie, Munca si ProtectieSociala, Integrare, ProtectiaCopilului, ...). Acum 2-3 anisori, mai adaugati 10 si deja intensificare pe Miracol la Carpato-Danubiano-Pontic. Nota: La tablou, mamica fata(+25) desteapta l-a trimis pe cel de protocol !

Pomanagii
21 noiembrie 2022
Degradarea și deromanizarea neamului

Nu se poate participa la formarile IJOFM caci presupune munca! Pomana pentru "fatare" este mai rentabila!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.087 secunde