Mamele vor primi ajutor pentru nou-născuți până în 2027. Noi prevederi adoptate

111
Mamele vor primi ajutor pentru nou-născuți până în 2027. Noi prevederi adoptate - fond-ajutor-mame-1713467345.jpg

Articole de la același autor

Guvernul României a extins ajutorul pe care îl primesc mamele defavorizate și nou-născuții. Datorită unei noi ordonanțe, mamele vor beneficia de ajutor financiar și asistență suplimentară până în 2027.

Măsurile extinse, stabilite prin Ordonanța de Urgență nr. 34/2024, se concentrează pe acordarea de ajutor financiar și asistență suplimentară pentru cuplurile mamă-nou-născut care se confruntă cu dificultăți materiale sau sociale. Potrivit noilor reglementări care au intrat în vigoare, mamele defavorizate vor primi tichete sociale pe suport electronic în valoare de 2.000 de lei pentru fiecare nou-născut. Suma va fi acordată într-o tranșă unică și este destinată achiziționării de produse necesare îngrijirii bebelușului. Măsura este valabilă doar pentru copiii născuți după 12 aprilie anul acesta și pentru cei cu vârsta de până la trei luni.

Printre beneficiarii sprijinului financiar se numără mamele care îndeplinesc o serie de criterii. În primul rând, beneficiază mamele care sunt beneficiare ale venitului minim de incluziune și mamele cu dizabilități. De asemenea, sprijinul este disponibil mamelor aflate temporar în situații critice de viață, cum ar fi victimele violenței domestice sau calamităților naturale, mamele care nu dețin acte de identitate și cele minore sau cele ce nu au cetățenie română și provin din zone de conflict.

În afară de acest sprijin financiar, mamele defavorizate vor beneficia și de măsuri auxiliare, menite să le ofere suport în diverse aspecte legate de îngrijirea și sănătatea bebelușului. Măsurile includ consiliere în alăptare, educație sanitară, cursuri de prim-ajutor pentru nou-născuți, educație privind igiena corporală și a locuinței, facilitarea accesului la servicii medicale și orientare către servicii sociale. Nu în ultimul rând, o modificare importantă introdusă de această ordonanță o constituie eliminarea contribuției la sănătate pentru unele concedii medicale. Modificarea va reduce povara financiară pentru mamele aflate în perioada postnatală.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.67 secunde