Mangalia are căldură doar pentru două săptămâni

874
5
Mangalia are căldură doar pentru două săptămâni - calorifercaldurajpeg-1328459892.jpg

Deși Guvernul a alocat bani pentru deblocarea problemei căldurii la Mangalia pentru două săptămâni, pretențiile administrației locale se bat cap în cap cu cele ale Callatis Therm, ceea ce anunță alte zile de frig pentru locuitorii municipiului.

Prefectul Claudiu Palaz a organizat, ieri după-amiază, o ședință de lucru, la care a convocat toate părțile implicate în problema sistărilor repetate de căldură în municipiul Mangalia. Alături de prefect, la întrevedere au participat viceprimarul Mangaliei, Constantin Filimon, însoțit de consilierul său personal, și directorul economic al primăriei. Pe cealaltă parte a baricadei, compania Callatis Therm a fost reprezentată de către directorul general adjunct, Gabriela Grosu.
Deși intenția prefectului a fost aceea de a soluționa odată pentru totdeauna problema căldurii, discuțiile s-au blocat din pricina pretențiilor și condițiilor impuse de fiecare parte.
În contextul acordării unei sume de 1,5 milioane de lei prin intermediul unei Hotărâri Guvernamentale aprobate la data de 2 februarie, Palaz a discutat cu reprezentantul furnizorilor Rompetrol ca primele 50 de tone de combustibil să fie livrate astăzi, în avans, către Callatis Therm. Aceasta reprezintă o soluție temporară, spune prefectul, care i-a amintit lui Filimon că membrii Consiliului Local au obligativitatea de a întocmi cadrul legal de transmitere a sumei alocate de Guvern către Rompetrol. De altfel, a menționat Palaz, ar fi preferabil ca suma să treacă direct la furnizorul de combustibil, pentru a evita "eventualele pierderi cum se speculează că se întâmplă".

Cine se face vinovat și care e soluția
Totuși, pentru că suma în cauză poate asigura achiziționarea de combustibil doar pentru o perioadă de 15 zile, prefectul a încercat să găsească o modalitate de funcționare între cele două părți implicate.
Discuțiile au fost aprinse, iar acuzele au curs râu din ambele părți. Pe scurt, firma de termoficare spune că administrația locală nu
și-a plătit integral datoriile din sumele atribuite pentru subvenții, iar Filimon spune că societatea "a păpat" aproximativ 19 milioane de lei până în prezent de la primărie.
De asemenea, a explicat vicele, deși firma de termoficare a câștigat în instanță dreptul de a mări două prețuri de producție a gigacaloriei, CL Mangalia avea dreptul să facă recurs, însă fostul primar Claudiu Tusac nu a luat în calcul această opțiune.
"Aceasta este mâna lui Tusac, i-a convenit să se mărească prețul la gigacalorie", a menționat prefectul Claudiu Palaz.
Declarațiile au fost susținute și de vicele Mangaliei, care spune că toate problemele existente în acest sens la Mangalia sunt cauzate de dorințele unora de a face "afaceri cu subvențiile de la primărie și de la stat".
În plus, a specificat actualul vice al Mangaliei, "Callatis Therm era obligată prin contract să aibă un stoc de combustibil de aproximativ 1.600 de tone, care să ajungă pentru 30 de zile, însă la ultimele verificări aveau doar 80 de tone". Acesta a menționat că va solicita Curții de Conturi să verifice legalitatea contractului încheiat de Primăria Mangalia și firma de termoficare, pentru că nu vrea "să spele rufele murdare ale altora".
Rugat de prefect să-și prezinte solicitările reciproce pentru ca situația să fie deblocată, viceprimarul Mangaliei a menționat că nu mai vrea să joace cum cântă Callatis Therm și le-a solicitat acestora să vină cu o mărire de capital. În ofensivă, directorul general al companiei de termoficare a specificat că pretenția Callatis Therm este ca modificările la prețurile menționate să fie aprobate prin hotărâre de Consiliu Local, însă s-a blocat de refuzul total al lui Filimon. "Nu acceptăm această condiție decât dacă vin și ei cu bani de acasă. Trebuie să își facă mărire de capital", a declarat Filimon.

Într-un final, concluzia întrevederii a fost aceea ca firma de termoficare să reînceapă furnizarea căldurii de astăzi, cu combustibilul în avans. De asemenea, Filimon a convocat, ieri, o ședință de îndată pentru a discuta cum anume vor fi transferați banii de Guvern, iar reprezentantul Callatis Therm și-a luat angajamentul că va transmite solicitările primăriei către conducere, pentru a se decide dacă vor face sau nu mărirea de capital.



Comentează știrea

mihai
6 februarie 2012
anticipate la Mangalia

1.LA MANGALIA SOLUTIA O REPREZINTA ALEGERILE,ANTICIPATE SAU NU. 2.GRESEALA DE LA BAZA CU CALDURA O REPREZINTA DECIZIA NEFERICITA A LUI IORGUS DA A DA TERMOFICAREA UNUI AGENT PRIVAT- BAI CRETINILOR DE OAMENI TRAITORI IN ACESTE VREMURI-BAGATI DRACULUI LA CAP: NU DAI MONOPOLUL PUBLIC UNUI PARTICULAR SI PUNCT! 3.CETATENII MANGALIOTI AR TREBUI SA VOTEZE NUMAI OAMENI CARE N-AU MAI FOST CONSILIERI SAU PRIMARI, SI NUMAI CU BULETIN DE MANGALIA!

Mimi
6 februarie 2012
caldura ioc la Mangalia

Si la aceasta ora, locuintele noastre din Mangalia sunt inghetate. Nici vorba de cisterne cu combustibil! Vai de noi, toata iarna am depins de convectoare, in schimb, am platit atit lumina, cit si intretinerea, chiar sume nepermis de mari!

nea mitica, cu clondirul de mastica
6 februarie 2012
caldura la mangalia.

asa va trebuie, daca votati, niste lichele jegoase, venite din belgia, daca votati carciumari, ospatari, si alte haimanale. Salutari CALDUROASE. de LILI loterista!!!!!

VASILE
6 februarie 2012
Proprietar Callatis Therm

Proprietarul Callatis Therm este Dl. Ciuperca Catalin care mai are si "functia" de fin al lui Tusac. Numele de familie al sotiei lu' Tusac este Grosu. Oare sa fie doar o coincidenta ca la convorbiriile de la prefectura din partea Callatis Therm a venit D-na Gabriela Grosu. Adevaratul propietar al acestei firme este Tusac.

gabriela
6 februarie 2012
caldura la mangalia

Nu mai pot nici sa vorbesc!M-am imbolnavit foarte rau din cauza frigului!Nu pot sa cred ca in acest oras nu mai exista oameni cu frica de Dumnezeu!RUSINE !

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 04 Februarie 2012
Stire din Politică-Administrație : Palaz vrea să deblocheze Mangalia
Miercuri, 01 Februarie 2012
Stire din Eveniment : Mangalia în FALIMENT
Pagina a fost generata in 0.2412 secunde