Marcel Boloș: 'Este exclus ca majorarea pensiilor să se acorde în tranşe'

230
Marcel Boloș: 'Este exclus ca majorarea pensiilor să se acorde în tranşe' - 1710087-1719470248.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloş, a declarat miercuri seară, la Antena 3 CNN, că recalcularea pensiilor se va achita într-o singura transă.


„Noi am primit o fișă financiară din partea Ministerului Muncii. Este exclus ca majorările să fie date în tranşe. Bugetul pentru anul 2024 este construit pentru a achita aceste recalculări ale pensiilor într-o singură tranșă. Cele 10 miliarde de lei, conform estimărilor și calculelor făcute de Ministerul Muncii, sunt cuprinse în bugetul de stat și din această, din acest punct de vedere, legea în vigoare la această dată spune foarte clar că se achită recalcularea într-o singură tranşă", a spus ministrul Finanţelor.


Noua lege a pensiilor presupune două etape pentru recalcularea pensiilor. Mai exact, este recalcularea anunțată la 1 septembrie, cea care este făcută de stat pe baza documentelor pe care statul le are, şi mai există și o nouă recalculare în termen de șase luni de la 1 septembrie.


Pensiile românilor au crescut, la 1 ianuarie, cu 13,8%, în raport cu rata inflației, Însă veniturile acestora vor crește încă o dată, la 1 septembrie 2024, după recalculare.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4197 secunde