Sistemul de pensii a ajuns la 99% digitalizare

378
Sistemul de pensii a ajuns la 99% digitalizare - digitalizare-sistem-pensii-1717091772.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan Ivan, a anunțat joi că peste 99% din dosarele de pensii s-au digitalizat, iar după ce va fi finalizat procesul cetăţenii vor putea vedea de pe telefon, tabletă, laptop sau orice alt dispozitiv electronic cât au contribuit la sistemul de pensii, când vor putea ieşi la pensie, cât va fi pensia lor sau cât vor fi penalizaţi, în cazul în care vor ieşi anticipat la pensie, conform News.ro


„În momentul de faţă există o digitalizare a acestor informaţii în proporţie de peste 99%. Acum se lucrează cu specialişti ai Ministerul Muncii, într-un format hibrid, de mai bine de nouă luni. Tot ceea ce înseamnă hub-ul de servicii al Ministerului Muncii, de la ANEPIS (Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială – n.r.), de la DGASPC-uri sunt într-o formă extrem de avansată, iar acum pot să fie consultate date referitoare la pensionare pe site-ul Ministerului Muncii într-un format de versiune beta. Încă e în test acel format. Ceea ce e important e că imediat după ce vom avea întregul sistem de la Ministerul Muncii operaţionalizat, vom putea să interconectăm cu aplicaţia unică a statului la care lucrăm în momentul de faţă”, a explicat Bogdan Ivan, la finalul şedinţei de joi a Executivului, întrebat când ar putea finalizată digitalizarea dosarelor de pensii.


El a mai spus că „direct de pe telefon, laptop sau orice device electronic fiecare român va putea să vadă cu cât a contribuit la sistemul de pensii, când va putea să iasă la pensie, cu cât va fi penalizat în cazul în care va ieşi anticipat la pensie şi cât va avea pensia”.


Ivan a subliniat că „ceea ce facem noi acum alte state au început în urmă cu 20 de ani, iar noi astăzi am reuşit să deblocăm din totalul a 83 de investiţii majore finanţate din PNRR, în componenta digitală, am preluat aproximativ 43 cu risc major de neîndeplinire şi acum avea doar şapte dintre care două le eliminăm chiar în această săptămână, printr-o muncă foarte consistentă”.


„Avem un progres foarte accelarat, în ultimele luni”, a concluzionat ministrul Cercetării.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4528 secunde