Mare atenţie de unde vă luaţi mielul de Paști!

127
Mare atenţie de unde vă luaţi mielul de Paști! - miei-1713083328.jpg

Articole de la același autor

Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Constanţa avertizează că sacrificarea mieilor şi iezilor se realizează numai în unităţi de abatorizare autorizate. „În abatoarele sanitare veterinare autorizate, personalul nostru de specialitate va admite la tăiere doar animalele sănătoase provenite din exploataţii comerciale şi gospodăriile populaţiei, însoţite de documente care să ateste starea de sănătate a acestora. Marca se sănătate, de formă ovală, va fi aplicată pe carcasele de miel/ied numai după examinarea post-mortem de către medicul veterinar care asigură supravegherea sanitară veterinară a abatorului. Carcasele rezultate din abatorizare pot fi comercializate în pieţele agroalimentare, numai dacă sunt însoţite de certificate de sănătate publică veterinară şi transportate cu mijloace auto autorizate sanitar veterinar, pieţe care trebuie să deţină spaţii special amenajate pentru depozitarea şi comercializarea carcaselor de miei/iezi sub un regim termic care să nu le modifice caracteristicile organoleptice”, au precizat reprezentanţii instituţiei. Funcţionarea locurilor de sacrificare temporare va fi permisă numai în perioada 22 aprilie-3 mai 2024. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3294 secunde