Mare Nostrum. Seminar pe teme de mediu în turism, mâine, la Saturn

169
Mare Nostrum. Seminar pe teme de mediu în turism, mâine, la Saturn - 23-1363179648.jpg
ONG Mare Nostrum organizeazã mâine, la Saturn, seminarul pe teme de mediu și dezvoltare durabilã în regiunea transfrontalierã. Acesta se desfãșoarã în cadrul proiectului european intitulat "Creșterea conștientizãrii clusterului de turism transfrontalier asupra managementului și protecþiei mediului".


Participanții la seminar, specialiști români și bulgari din domeniile mediu, afaceri și turism, vor discuta despre dezvoltarea durabilă în contextul Uniunii Europene și importanța IMM-urilor în industria turismului, strategia de dezvoltare durabilă în zona transfrontalieră, exemple de bune practici ale rețelelor eco, EMAS și Eticheta Ecologică și despre necesitatea unor viziuni și strategii pentru dezvoltarea durabilă și protecția mediului prin acțiuni integrate ale statului și instituțiilor municipale, clusterului de turism și ale ONG-urilor.


Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice va fi reprezentat, la seminar, de Felicia Ioana și Delia Maria Toma, care vor susține prezentări despre Standardul EMAS și Eticheta Ecologică, noțiuni mai puțin cunoscute la noi, de vreme ce doar un hotel de pe litoralul românesc, respectiv hotelul Saturn, din Saturn, îndeplinește această cerință europeană de protecție a mediului.
Proiectul se desfășoară pe o perioadă de 18 luni, din 21 aprilie 2012 până pe 21 octombrie 2013, are un buget total de 533.670 euro și este finanțat prin Programul de Cooperare Transfrontalieră România - Bulgaria 2007-2013.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 10 Noiembrie 2012
Stire din Social : Majorat la Mare Nostrum
Vineri, 07 Septembrie 2012
Stire din Social : Delfin viu, eșuat pe plaja Tataia
Pagina a fost generata in 0.2403 secunde