X

"Marea debarasare" a stârnit interesul constănțenilor

7123

Articole de la același autor

Constănțenii sunt interesați să se dispenseze într-un mod ecologic de produsele electrice și electronice, pe care nu le mai folosesc. Au demonstrat-o vineri, în prima zi de desfășurare a campaniei "Marea debarasare". Ema-Elena Georgescu, director de marketing Gremlin Computer (societatea care se ocupă, în județul nostru, de colectarea și reciclarea deșeurilor electrice și electronice), ne-a declarat că, vineri, până în ora 11,00, jumătate dintre mașinile plecate pe teren pentru a strânge deșeurile erau pline.
Campania continuă și în cursul zilei de sâmbătă, 27 martie, iar persoanele interesate să renunțe la frigidere, televizoare, computere sau alte aparate electrocasnice vechi o pot face apelând la Tel Verde 0800700777, între orele 9,00 și 17,00, își dau adresa și vor fi vizitați de echipele mobile ale firmei. Totodată, constănțenii pot duce deșeurile la cele două puncte fixe aflate în zonele Billa și Balada.

Sâmbătă, mai multe echipe mobile pe teren
Potrivit reprezentantului firmei de colectare, dacă vineri au fost pe teren nouă mașini pentru strângerea deșeurilor, sâmbătă numărul autospecialelor va fi dublu, pentru că se preconizează un interes crescut al constănțenilor. Autospecialele sunt în Constanța (două echipe mobile), Lumina, Medgidia, Hârșova, Năvodari, Mangalia, Basarabi, Ovidiu și Cernavodă (câte o echipă mobilă), dar merg și la solicitările primite din comune și sate.

80% dintr-un aparat electrocasnic se reciclează
După colectare, deșeurile electrice și electronice sunt transportate la sediul firmei Gremlin Computer, unde sunt reciclate. "80% dintr-un aparat electrocasnic este reciclat", ne-a spus Ema-Elena Georgescu. Concret, întregul proces de reciclare durează trei zile și presupune, într-o primă fază, tratarea aparatelor cu substanțe specifice, care poate să dureze și mai bine de o zi. Apoi, cu ajutorul unor instalații, deșeurile sunt distruse și separate în părți componente: plastic, feroase și neferoase. Printr-un proces tehnologic similar trec cablurile, televizoarele (după ce sunt scoase tuburile), frigiderele, combinele frigorifice, cuptoarele cu microunde sau monitoarele (freonul este colectat separat, fiind de asemenea reciclat).
Campania "Marea debarasare" se desfășoară, începând din acest an, trimestrial, astfel că următoarea colectare va avea loc în iunie. Între timp, constănțenii se pot debarasa de deșeurile nefolositoare ducându-le la punctele fixe de la Billa și Balada. Anul trecut, Constanța s-a situat pe primul loc în țară la colecta de echipamente electrice și electronice, strângându-se peste 44.340 de kilograme.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2441 secunde