Măsuri de prevenire a răspândirii virusului hepatic A, în autobuzele CT BUS

210
Măsuri de prevenire a răspândirii virusului hepatic A, în autobuzele CT BUS - autobuze-1574110211.jpg
Măsuri de siguranță suplimentare sunt luate în mijloacele de transport în comun CT BUS, pentru prevenirea răspândirii virusului hepatic de tip A. 


"Toate autobuzele noastre sunt curățate astfel încât să nu devină un focar. Fac apel în primul rând la părinții și bunicii copiilor de școală, pentru că acolo comunitatea fiind restrânsă, virusul se propagă mai repede, să crească igiena în perioada aceasta, în special cei care folosesc mijloacele de transport în comun", a declarat primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău. 
Autobuzele sunt dezinfectate periodic cu un concentrat de suprafață, pentru uz uman și veterinar, cu spectru larg de aplicare ce curăță și dezinfectează într-o singură etapă. Substanța se aplică prin pulverizare și are efect bactericid, fungicid și virucid. După ce dezinfectantul a fost aplicat, ușile mijlocului de transport în comun se închid aproximativ jumătate de oră, timp în care substanța acționează asupra tuturor suprafețelor. 


În ultimele luni, peste 200 de persoane, din Tulcea și Constanța, au ajuns la Spitalul Clinic Județean de Boli Infecțioase cu diagnosticul de hepatita A.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3146 secunde