Medicii și asistenții din Bucureștii anunță grevă generală în februarie

285
Medicii și asistenții din Bucureștii anunță grevă generală în februarie - 432d9848668c363cec28a7e681f5f418-1704645159.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele filialei SANITAS Bucureşti, Viorel Huşanu, a anunțat că angajaţii din sănătate vor intra luna viitoare în grevă. Sindicaliștii spun că salariile au rămas printre cele mai mici din România, în condițiile în care există o criză acută de personal în spitale.


„În aceste zile, de când a început acest an, noi suntem epuizaţi de muncă, în timp ce alţi bugetari nici nu s-au întors din vacanţe. Camerele de gardă sunt pline, secţiile sunt pline şi noi nu avem personal”, a declarat președintele filialei SANITAS Bucureşti, Viorel Huşanu, potrivit news.ro.


El a menționat că greva va avea loc în luna februarie, iar termenul de 18 ianuarie a fost stabilit pentru a strânge semnăturile necesare pentru ca protestul lor să nu fie declarat ilegal.


„La 1 februarie sau la începutul lui februarie acea grevă cu siguranţă se va derula. De aproximativ doi ani de zile şi de mai mult am tot atras atenţia că nu este ok ce se întâmplă în sistemul de sănătate, salariile au rămas printre cele mai mici din România”, a mai spus sindicalistul.
Potrivit acestuia, un asistent medical are salariul aproape de salariul minim pe economie, media fiind între 3.000 şi 4.000 de lei (aproximativ 600 euro, respectiv 800 de euro).


Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat sâmbătă în Guvern că a fost discutată posibilitatea măririlor salariale la personalul TESA, în primul trimestru al acestui an. „Sunt convins că atunci această grevă nu va mai avea obiect”, a declarat Rafila.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6638 secunde