Video Membrii comunității rome, în vizorul campaniei de vaccinare anti-Covid

280
Membrii comunității rome, în vizorul campaniei de vaccinare anti-Covid - romi-1637070658.jpg

Articole de la același autor

Autoritățile responsabile cu campania națională de vaccinare anti-Covid intenționează să poarte discuții în perioada următoare cu reprezentanţii comunităţii rome din fiecare judeţ al ţării pentru a prezenta, "într-o manieră cât mai accesibilă", informaţii legate de pandemie şi vaccinarea.


"Împreună cu domnul preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Romi, vom avea o întâlnire în format online cu reprezentanţii comunităţilor rome de la nivel naţional, din fiecare judeţ. Vom anunţa când va fi această întâlnire şi sperăm să putem oferi toate informaţiile de care comunitatea are nevoie pentru a putea decide în mod informat dacă se vaccinează. Ne dorim să prezentăm într-o manieră cât mai accesibilă, cât mai pe înţeles, toate informaţiile legate de pandemie şi de vaccinare", a anunțat șeful CNCAV, medicul militar Valeriu Gheorghiţă, într-o conferinţă de presă susținută la Palatul Victoria.


Potrivit Realitatea.net, el a precizat că deja sunt comunităţi rome care au o rată foarte crescută de vaccinare, tocmai prin implicarea liderilor comunităţii şi a reprezentanţilor autorităţilor locale.

"Din acest punct de vedere, cred că eforturile vor avea succes, în sensul în care trebuie să eliminăm teama şi frica oamenilor legată de vaccinare. În felul acesta, foarte probabil că, înţelegând în ce constă vaccinarea, care sunt beneficiile, de ce este important să ne vaccinăm, şi decizia poate să fie alta", a subliniat Gheorghiţă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7056 secunde