Mergi să te plimbi pe plajă cu câinele - amenzile sunt uriașe! Cine plătește însă nota pentru maidanezi?

3656
7
Mergi să te plimbi pe plajă cu câinele - amenzile  sunt uriașe! Cine plătește însă nota pentru maidanezi? - fotofondplaje3-1458846845.jpg

Articole de la același autor

Deși afară pare mai mult toamnă decât primăvară, sezonul estival aproape că bate la ușă. Autoritățile locale au început pregătirile pentru minivacanța de Paște, care, anul acesta, coincide cu sărbătoarea de 1 Mai. În Mamaia se lucrează pe faleză și la igienizarea stațiunii, iar plajele au fost luate la rând de utilajele Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral, pentru a le amenaja după iarnă.


Operatorii economici care au deja plaje în concesiune s-au apucat de treabă, iar cei care vor să închirieze sectoare anul acesta își pregătesc deja documentația necesară pentru licitații. Anul acesta este posibil ca licitațiile să se desfășoare ceva mai târziu decât de obicei, pentru că este nevoie de lămuriri privind noile suprafețe câștigate în urma înnisipării prin proiectul de reabilitare.


La plimbare, cu mașina, pe nisip
Deocamdată, constănțenii au început să se bucure de plajele lățite și ies la plimbare la malul mării ori de câte ori au ocazia și vremea le permite. Conducerea ABADL atrage atenția însă că accesul câinilor și vehiculelor pe plajă este interzis.


"Administrația Bazinală de Apă Dobrogea - Litoral trage un semnal de alarmă turiștilor care se vor bucura de litoralul românesc și le reamintește că este interzis accesul persoanelor însoțite de animale pe plajele Mării Negre, precum și circulația sau staționarea vehiculelor pe plaje. A.B.A.D.L. încearcă conștientizarea constănțenilor și turiștilor în urma nume-roaselor situații de tipul celor prezentate mai sus având în vedere amploarea fenomenului și gestionarea dificilă a acestuia", explică directorul general al ABADL, George Papari.


Potrivit legii, pe plajele litoralului românesc, utilizate în scop turistic, se interzice accesul, circulația sau staționarea vehiculelor, cu excepția celor care asigură intervenții operative și a utilajelor de întreținere a plajelor. De asemenea, este interzis, conform OUG nr. 19/2006 privind utilizarea plajei Mării Negre și controlul activităților desfășurate pe plajă, accesul persoanelor însoțite de animale, cu excepția câinilor din dotarea Ministerului Administrației și Internelor și a câinilor utilitari care însoțesc persoanele cu dizabilități. "Aceste fapte, comise de persoane fizice sau juridice, constituie contravenție și se sancționează cu amendă cuprinsă între 10.000 de lei și 20.000 de lei. Administrația Bazinală de Apă Dobrogea - Litoral amintește că pot fi sancționați și cei care depo-zitează materiale și deșeuri de orice fel pe faleze, plaje, maluri și în zonele de protecție", mai adaugă directorul ABADL.


Așadar, dacă mai ieșiți la plimbare pe plajă, lăsați prietenul patruped acasă și în niciun caz nu vă aventurați cu automobilul de teren pe nisip.


Discuții pentru închirierea plajelor lățite
În prezent, lucrătorii ABADL lucrează intens pentru curățarea și igienizarea plajelor după iarnă. "Sectoarele care sunt deja închiriate vor fi predate operatorilor în jurul datei de 15 aprilie. Pentru cele noi, suntem în discuții cu reprezentanții Comisiei Europene și cu cei ai Ministerului Mediului pentru a găsi soluții vizavi de închirierea suprafețelor obținute din înnisipare. Până la mijlocul lunii aprilie vom avea un răspuns oficial, cum vor putea fi închiriate și condițiile în care le vor putea exploata operatorii economici", a declarat George Papari, săptămâna trecută, cu prilejul vizitei la Constanța a ministrului Mediului, Cristina Pașca Palmer.


Comentează știrea

sindbad
25 martie 2016
Amenda? Cine o aplica?

Cine da amenda? Nu am vazut pe nimeni ca strange rahatul cainelui scos la plimbare, dupa cum se obisnuieste in Occident. Toti scot cainele sa-si faca nevoile. Nu am vazut pe nimeni sa mature si sa stranga rahatul, sa-l puna la tomberon. Chiar daca avem o politie locala, aceasta este ineficienta, discretionara si corupta, dupa chipul si asemanarea primariei si justitiei constantene.

Carmen
25 martie 2016
Imediat! Bani din prima luna!

Imediat! Bani din prima luna! 100-285 de euro lunar! Avem nevoie foarte repede de oameni seriosi care sa colaboreze cu noi si care vor mult sa castige 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time) urgent, din prima luna! Activitatea este foarte usoara si o puteti desfasura in timpul liber sau full-time, la alegere. Va rugam sa solicitati cat mai repede detaliile necesare, unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected]

Atentie !
25 martie 2016
Mare atentie,draga "sindbad"

Aveti grija ce scrieti in spatiul public despre cacatul de caine ca va baga astia la defaimare.Ne-am inteles ? Mare atentie pe viitor.

Răspuns la: Amenda? Cine o aplica?
Adăugat de : sindbad, 25 martie 2016
Cine da amenda? Nu am vazut pe nimeni ca strange rahatul cainelui scos la plimbare, dupa cum se obisnuieste in Occident. Toti scot cainele sa-si faca...
cristi
26 martie 2016
caca

Numai pe plaja nu mai calcam sau ma asezam in cacat de caine, nu este deajuns ca trebuie sa ma feresc de cacati de caine prin parcuri, si nu pot sa pun o patura in parcul tabacariei ca este plin de cacati in iarba de la animalele voastre de companie?

Dana
27 martie 2016
Cainii si iar cainii. ..

Orasul asta chiar are o problema cu cainii, ca restul sunt rezolvat e de mult! Bun, nu pe plaja, nu in parc, nu in fata blocului ca vezi mutre acre si-ti strici ziua. ..deci unde? In fata primariei e ok? Ca ar fi o idee sa se astearna rahatul acolo unde trebuie! Dar cu fecalele humanoide care nu au evoluat din Neanderthal, ce ne facem? Cu cei care isi duc copii in mare sa ii invete cum pluteste 'cacuta'printre oameni, d-nii care cara lingouri la gat dar isi arunca shaorma pe plaja si cutia de bere ca asa e 'smechereste', cu boschetarii bipezi care isi marcheaza zidurile mai rau decat cainii ce ne facem? Si muuulte, muuulte altele din specia noastra 'evoluata'! Ei bine, eu prefer sa vad un caine cum isi face nevoile, decat sa calc in mucozitatile unui cocalar. ..si ar fi multe alte subiecte de dezbatut, sensibililor!

Alina
9 aprilie 2016
!!.....

Se tot vb de cacatul de caine,dar de oamenii care isi fac nevoile pe strada ,pe ei de ce nu -i amendeaza nimeni?Mergeti la autogara Constanta din zona garii,in spate, sa vedeti cum pute a urina!! NU STIU OAMENII CARE LOCUIESC ACOLO CUM REZISTA!! Eu doar am trecut pe acolo si am zis ca morr !!!

Alex
28 iunie 2016
Lege idioata

Eram de acord sa fie amendati rahatii care isi lasa cainii sa se usureze pe plaja si nu strang, cei care vin cu caini agresivi si ii lasa liberi, dar eu am un caine de 3kg, care nu face nici sa o tai in alta parte decat la locul ei special, care NU E PE PLAJA, fara a mai zice de cat de "agresiv" e... Pedepseste faptele reprobabile, nu simpla prezenta a cainelui pe plaja! De ce sa facem o lege logica, daca e mai simplu sa interzicem totul la gramada, fara discernamant, fara creier, doar asa, ca sa mai adaugam un plus de sictir in vacanta oamenilor, ca doar nu avem nevoie de turisti, nu?! Ca sa nu mai zic si de valoarea amenzii, care e hilara. Sunt fapte MULT MAI GRAVE pedepsite cu o fractiune din cat cer astia pentru ca am venit cu potaia pe plaja. Ala care intra cu masina pe plaja si care poate omori turisti plateste la fel de mult ca mine, care vin cu un hamster latrator. Repet, are 3 kg...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5578 secunde