Mesaj inedit al cadrelor medicale din Spitalul Medgidia, în lupta cu COVID 19

705

Articole de la același autor

Cadrele medicale de la Spitalul Municipal Medgidia au realizat un altfel de perete în fața inamicului invizibil, COVID 19: un "Perete al Speranței", pe care și-au lăsat, cu toții, amprentele și au lăsat mesaje de încurajare. Spitalul Municipal Medgidia, a doua unitate medicală din județul Constanța, ca mărime, a fost desemnat unitate de suport pentru tratarea pacienților cu COVID 19.

Drept urmare, aici ajung persoanele din județul Constanța confirmate sau suspectate de infectare cu COVID 19, care au nevoie de alte îngrijiri medicale decât cele privind infecția cu noul coronavirus. Alegerea acestei unități a venit urmare a faptului că este vorba despre al doilea spital de stat ca mărime din județul Constanța, unde există bloc operator cât și specialiști pentru a oferi îngrijiri medicale pe 15 specialități.



Drept pentru care, în ultimele două săptămâni, în spital s-a lucrat la foc continuu pentru a "reașeza" circuitele, pentru a realiza sectoare separate pentru pacienții confirmați sau suspectați cu COVID 19 și restul, dar și pentru a realiza vestiare separate pentru fiecare sector în parte. Pentru realizarea "zonei roșii" și a "zonei verzi" au fost ridicați mai mulți pereți. Iar cadrele medicale au luat inițiativa de a da o altă simbolistică acestor pereți separatori și i-au intitulat "Pereți ai Speranței".


"Colegii mei au dorit să facă ceva inedit. Și-au pus palmele, amprentele, pe acești pereți și au lăsat și câteva cuvinte de încurajare. Deocamdată a fost umplut de «speranță» un singur perete, pe ambele fețe, dar mai sunt doi pereți și va fi și același simbol al încrederii în unitate și într-un viitor în care vom ajunge învingători", ne-a declarat Eugen Aglițoiu, managerul Spitalului Municipal Medgidia.


Așa se face că pereții care despart cele două zone – cea de COVID 19 și cea non-coronavirus sunt plini de culoare și mesaje de încurajare, sub un titlul generic "Speranță și încredere": "Împreună vom reuși", "Există un erou în fiecare dintre noi", "Echipa suntem noi", "Viitorul bate la ușă", "Suntem uniți și vom învinge", "Azi zâmbim, mâine facem la fel".


"Orice ajutor este binevenit!"

Până în prezent, la spitalul din Medgidia au ajuns mai mulți pacienți suspectați de infectare cu COVID 19, pentru îngrijiri medicale și pentru intervenții chirurgicale. Este vorba despre persoane care se aflau în izolare sau în carantină și au avut nevoie de îngrijiri pe o altă patologie decât cea de COVID 19: o gravidă care avea nevoie de îngrijiri medicale, un bărbat care și-a fracturat piciorul, un altul care a acuzat dureri abdominale etc.



De remarcat că una dintre măsurile luate la nivelul spitalului, în vederea limitării răspândirii coronavirusului a fost separarea celor două linii de cadre medicale care asigură îngrijirea pacienților: una pentru pacienții suspectați de COVID 19 și una pentru pacienții non-coronavirus.


La această oră, a mai arătat conducerea Spitalului Municipal Medgidia, cadrele medicale au echipamentele de protecție și dezinfectanții necesari. Dar orice ajutor este binevenit, pentru ca medicii și asistentele medicale să-și poate desfășura activitatea protejați pe o perioadă cât mai îndelungată.
"Avem magaziile pline cu dezinfectanți, cu echipamente de protecție. Dacă vom avea activitate la capacitate maximă, aceste dotări ne vor ajunge pentru aproximativ trei săptămâni. Noi le folosim eficient, în cadrul protocoalelor de lucru", a afirmat managerul Eugen Aglițoiu.



De menționat că reprezentanții spitalului au făcut adresă către Ministerul Sănătății atât pentru distribuirea de echipamente, cât și pentru medicamente specifice tratării infecției cu COVID 19.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4323 secunde