Mesajul TULBURĂTOR al unei profesoare, după ce colega sa a murit de epuizare

1258
3
Mesajul TULBURĂTOR al unei profesoare, după ce colega sa a murit de epuizare - mesajultulburatoraluneiprofesoar-1498730661.jpg

Articole recomandate

Profesoara Adriana Bogatu, de la Colegiul Național "Nicolae Bălcescu" din Brăila, vorbește despre sistemul plin de complicități și de duplicități din învățământul românesc, scrie realitatea.net


Profesoara a fost marcată de moartea informaticienei de la Colegiul Național "Alexandru Ioan Cuza" din Galați și a scris pe Facebook un mesaj tulburăror.

"Sunt solidară cu toți colegii mei marcați de tragedia informaticienei din Galați, căreia, prezentă într-o comisie de examen, i se cerea (a se citi "răcnea") să fie prezentă, în același timp și în alta.

Nu poți fi simultan prezent în două locuri distincte...Unui om epuizat, ținut la serviciu multe ore peste program, căruia îi cresc exponențial sarcinile de lucru în perioada examenelor și care se străduiește din răsputeri să le ducă până la capăt cu profesionalism și onestitate, unui om despre care toți colegii nu au de spus decât cuvinte de bine și despre care știi că muncește 10-12 ore pe zi ( destul de prost plătite) te adresezi cu eleganță managerială, cu tact,cu înțelegere,cu răbdare, pentru că are o răspundere majoră în desfășurarea examenelor, o întreagă echipă fiind dependentă de felul în care el performează în aceste zile.

Ieri, a murit un om tânăr, frumos și sensibil care nu a mai făcut față, nu a mai îndurat felul în care a fost tratat la locul lui de muncă și s-a stins. La fel de repede ca o vrabie lovită de tir... Cine răspunde? Invocăm din nou justiția imanentă? Dar pe pamânt, pe-aici, nu se mai poate face dreptate?", este o parte din mesajul profesoarei Bogatul.

Rozina Miron, Informaticiană de la Colegiul Național "Al. I. Cuza", a făcut infarct luni seară, în jurul orei 18,00, în timp ce introducea datele de la contestațiile de la Evaluarea Națională, după ce fusese dimineață și în comisia de Bacalaureat.


Comentează știrea

bro
29 iunie 2017
sistem

Asa directori sunt in multe scoli si licee si din județul Constanta, obisnuiti sa creeze climate toxice in rândul personalului,doar din dorință de a conduce autoritar,perfid.O sa mai moară oameni ca si doamna profesoara mai sus mentionata,o sa se imbolnaveasca altii,o sa fie si dati afara abuziv de la munca,doar ca unii directori sa se frece pe burti mulțumiți.Sistemul ajuta mult pentru dezvoltarea unui asemenea climat.

Ivan
30 iunie 2017
Rip

Dzeu Sa o aiba in paza!

tot Ivan
30 iunie 2017
Pedagogic

Si la Constanta, la Pedagogic ,aceeasi situatie. A se verifica! Dar voi, bietii ziaristi, desi cunoasteti situatia, o ignorati din frica! Cat primiti ca Sa inchideti ochii,hm?!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2355 secunde