Microbuzele maxi-taxi, trase pe dreapta. Ce mizerii au găsit cei de la Protecția Consumatorilor

1427

Articole de la același autor

Sute de constănțeni merg zilnic la serviciu sau la școală cu microbuzele maxi-taxi. Cum autobuzele RATC nu acoperă toate zonele și toate străzile importante, pentru mulți locuitori ai orașului microbuzele maxi-taxi încă sunt o soluție. Îi duc și îi aduc pe unde au treburi. Din păcate, mulți dintre ei sunt permanent în pericol din cauza hârburilor cu care sunt nevoiți să circule. 


Problema microbuzelor maxi-taxi este veche, la Constanța. Chiar dacă unele trasee au fost desființate, tot mai sunt zone unde principalul mijloc de transport în comun folosit este maxi-taxi. Iar petițiile călătorilor curg la Protecția Consumatorilor. 
Oamenii se plâng că autovehiculele sunt mizerabile în interior, că scaunele sunt rupte, că nu au de ce să se țină, că șoferii nu le dau bon și că au un comportament neadecvat. 


Recent, comisarii Protecției Consumatorilor Constanța au realizat verificări pe mai multe trasee și, pe lângă amenzile date, au dispus și oprirea din circulație a mai multor autovehicule. 


"Având în vedere numărul mare de reclamații înregistrate pe pagina Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța, în care se reclama calitatea serviciului de transport persoane cu microbuzele din orașul Constanța, s-a procedat la efectuarea unui control operativ pentru a se verifica cele reclamate. În urma verificărilor, s-a constatat că există doar două trasee pe care circulă microbuze, respectiv 304 și 305. Controalele au fost finalizate cu două documente de control încheiate pentru aceeași societate care deține microbuzele, aplicându-se sancțiuni în valoare de 8.000 de lei și au fost oprite de la prestarea de serviciu toate microbuzele cu deficiențe", a declarat Horia Constantinescu, președintele Autorității Naționale Protecția Consumatorilor. 


Comisarii Protecției Consumatorilor vor reveni la societatea care asigură cele două trasee, pentru a se asigura că au reparat microbuzele cu probleme. 


"La data și ora controlului, au fost verificate cinci mașini aflate în trafic, care au fost oprite până la remediere, urmând ca toate microbuzele cu deficiențe similare să fie oprite. După remedierea deficiențelor, se va face adresă în vederea verificării modului de îndeplinire a măsurii și, după aceea, vor fi repuse în circulație microbuzele neconforme", a explicat comisarul Maria Stoica. 


"Mergem cu maxi-taxi pentru că nu avem încotro" 
Deși pe multe trasee din Constanța am scăpat de microbuze, de câteva luni bune, încă mai sunt constănțeni care le preferă, dar numai pentru că le sunt la îndemână și nu sunt nevoiți să schimbe două sau chiar trei autobuze pentru a ajunge unde au nevoie. 


"Noi stăm în cartierul Km 5. Eu lucrez în Piața Tomis III, iar fiica mea învață la Liceul «George Călinescu». Pentru noi, este foarte dificil să luăm autobuzul. Ar trebui să schimbăm de trei ori, căci nu este o linie care să ajungă de la noi în cartier în acea zonă. Și nu doar că nu este convenabil la bani, căci asta înseamnă chiar și patru bilete pe zi pentru amândouă. Dar și foarte mult timp pierdut, să cobori din autobuz, să te duci în cealaltă stație, să aștepți din nou. Așa că nu avem încotro, mergem cu microbuzul, chiar dacă nu ne place. Îl luăm din fața blocului și ne lasă foarte aproape de școală și de serviciu și plătim doar câte doi lei călătoria", ne explică Ionica S. din Constanța. 


Linii noi la CT Bus 
Situația identificată de Protecția Consumatorilor readuce în atenție necesitatea ca regia de transport în comun a municipiului Constanța, noul CT Bus, să identifice soluții și să propună mai multe trasee, astfel încât să acopere și zonele unde au circulat și încă mai circulă microbuzele maxi-taxi. 


Primarul Decebal Făgădău a declarat în mai multe rânduri că se vor actualiza liniile CT Bus, pentru a oferi o acoperire tuturor locuitorilor municipiului. Iar pentru străzile mai mici, unde accesul autobuzelor de mare capacitate este imposibilă, vor fi folosite viitoarele autobuze electrice. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5993 secunde