Microciparea și sterilizarea animalelor este o obligație a stăpânilor!

4869
1
Microciparea și sterilizarea animalelor este o obligație a stăpânilor! - microcipare-1720434923.jpg

Articole de la același autor

În vederea informării corecte a proprietarilor de câini, reprezentanții Primăriei Municipiului Constanța aduc în atenție obligațiile legale privind deținerea, identificarea și bunăstarea animalelor de companie.

Proprietarii sunt obligați să înregistreze câinii, astfel aceștia pot circula pe teritoriul României însoțiți de proprietari și carnetul de sănătate.

Microciparea câinilor cu stăpân este obligatorie conform OUG 155/2001, având beneficii atât legale, cât și practice.

O altă obligație legală o reprezintă sterilizarea câinilor de rasă comună și declararea gestațiilor, fătărilor, precum și numărul de pui fătați oricărui medic veterinar cu liberă practică.

Până pe data de 8 august, se derulează campania "Efort Comun pentru un Viitor Mai Bun", care constă în sterilizarea gratuită a animalelor de rasă comună (câini și pisici).

Proiectul de dezvoltare comunitară este realizat de Asociația Animal Society și Four Paws International, în parteneriat cu Primăria Municipiului Constanța.

Deși municipalitatea face eforturi pentru protejarea animalelor de rasă comună, responsabilitatea adoptării, abandonului și sterilizării revine întregii comunități, nu doar autorităților. Abandonul câinilor adoptați constituie infracțiune și este sancționat conform OUG nr. 155/2001.

„De asemenea, solicitarea unui câine din Adăpostul Public de Animale Abandonate Constanța poate fi făcută imediat după cazare, însă preluarea este posibilă începând cu a opta zi lucrătoare. Câinii sunt încredințați după consultarea medicului veterinar, deparazitare, vaccinare antirabică, sterilizare și identificare prin microcipare. Pentru detalii suplimentare, contactați-ne la numărul de telefon: 0733 045 213”, încheie sursa citată.

Comentează știrea

Xerko
Miercuri, 10 iulie

Băieți, există un medicament care vă permite să vă prelungiți tinerețea. După o săptămână de administrare: erecția este super, energia este de 2 ori mai mare, a început să slăbească și, în general, se simte tânără. Îi sfătuiesc pe toți să încerce, pentru că viața este una---- https://use.my/rowirex

Pagina a fost generata in 0.4847 secunde