Informați-vă despre procesul de microcipare! Protejați-vă câinii!

2980
Informați-vă despre procesul de microcipare! Protejați-vă câinii! - pancreatitalacaini1080x675-1698676436.png

Articole de la același autor

Administrația locală Constanța îndrumă cetățenii să ia în calcul microciparea câinilor. Microciparea reprezintă o măsură esențială în gestionarea responsabilă a populației de animale fără stăpân și în prevenirea problemelor asociate cu aceasta.

Microciparea permite identificarea unică a animalelor, ceea ce facilitează reîntoarcerea lor la proprietari în cazul în care se pierd. De asemenea, posibilitatea de a identifica proprietarii responsabili încurajează oamenii să nu abandoneze animalele de companie. Adăposturile publice și organizațiile pentru protecția animalelor pot folosi microciparea pentru a urmări istoricul medical și comportamental al animalelor, facilitând adopțiile responsabile. Totodată, în scopul informării corecte a proprietarilor de câini, reamintim și obligațiile legale privind deținerea, identificarea și asigurarea condițiilor de bunăstare și protecție a patrupedelor, după cum urmează:

Microciparea căinilor cu stăpân este obligatorie prin OUG 155/2001 cu modificările și completările ulterioare. Pe lângă îndatorirea legală această procedură este și utilă. Proprietarii au obligația de a-și înregistra câinii. Astfel, câinii cu stăpân pot circula pe teritoriul României, doar însoțiți de proprietari și de carnetul de sănătate.

Solicitarea unui cățel din adăpost se poate face imediat ce patrupedul a fost cazat în adăpostul public, însă preluarea lui este posibilă începând cu a 8-a zi lucrătoare din momentul cazării. Câinii sunt încredinţaţi numai după ce au fost consultaţi de medicul veterinar, deparazitaţi, vaccinaţi antirabic, sterilizaţi şi identificaţi prin microcipare. Abandonul câinilor revendicaţi ori adoptaţi constituie infracțiune și este sancționat conform Ordonanței de urgență nr. 155 din 21 noiembrie 2001.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5486 secunde