Aveţi un câine? Iată care vă sunt obligațiile!

56685
Aveţi un câine?  Iată care vă sunt obligațiile! - x-microcipare-1679493675.jpg
Toţi proprietarii de câini trebuie să ştie că au şi obligații, nu doar drepturi. În primul rând, ei trebuie să își înregistreze prietenii necuvântători. Astfel, câinii cu stăpân pot circula pe teritoriul României, doar însoțiți de proprietari și de carnetul de sănătate. Reamintim că microciparea câinilor cu stăpân este obligatorie prin OUG 155/2001 cu modificările și completările ulterioare. Pe lângă îndatorirea legală, această procedură este și utilă. Dacă optaţi pentru un cățel din cadrul Adăpostului public pentru animale abandonate din municipiul Constanța, aceştia sunt încredinţaţi stăpânilor numai după ce au fost consultaţi de medicul veterinar, deparazitaţi, vaccinaţi antirabic, sterilizaţi şi identificaţi prin microcipare. Atenţie! O altă obligație legală o reprezintă sterilizarea câinilor de rasă comună și declararea gestațiilor, fătărilor, precum și numărul de pui fătați oricărui medic veterinar cu liberă practică.

De asemenea, este interzis abandonul câinilor revendicaţi ori adoptaţi, faptă ce constituie infracțiune și este sancționată conform Ordonanței de urgență nr. 155 din 21 noiembrie 2001.

Potrivit Primăriei Constanţa, constituie contravenții și se sancționează conform actelor normative în vigoare: lăsarea liberă a câinilor atât ziua, cât și noaptea, în curțile de folosință comună, de natură a pune în pericol colocatarii sau alte persoane; neridicarea de îndată a excrementelor lăsate animalele de companie. Pentru aceasta, deținătorul patrupedului are obligația de a avea asupra sa materiale care să-i permită realizarea acestei operațiuni etc. Mai multe detalii puteți obține de la personalul de specialitate din cadrul Adăpostului public pentru animale abandonate din municipiul Constanța, din strada Câmpul cu Flori nr.11 sau la numărul de telefon 0733.045.213.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2392 secunde