Dețineți un câine? Ce obligații aveți pentru întreținerea lor

124
Dețineți un câine? Ce obligații aveți pentru întreținerea lor - xanimale-1675083118.jpeg

Articole de la același autor

Aveţi acasă un câine sau mai mulţi? În acest caz, trebuie să știți că sunteți obligați de a vă înregistra patrupedele în Registrul de Evidență a Câinilor. Doar așa pot circula pe teritoriul României, și, obligatoriu, însoțiți de proprietari și de carnetul de sănătate. Potrivit Primăriei Constanța, este necesară și microciparea câinilor cu stăpân. Ca urmare, dacă vă pierdeți câinele, iar acesta este microcipat (deci înregistrat în Registrul de Evidență a Câinilor cu Stăpân cu datele dumneavoastră de contact), puteți fi anunțat atunci când cineva îl găsește și îl duce la veterinar sau ajunge în Adăpostul public de animale abandonate Constanța, strada Câmpul cu Flori nr. 11.

Câinii neidentificați şi neînregistrați aflați în spațiile publice sunt considerați câini fără stăpân şi sunt tratați conform prevederilor legislației specifice în vigoare. În cazul pierderii animalului de companie, microciparea și înregistrarea în Registrul de Evidență a Câinilor fără Stăpân (RECS) își dovedesc utilitatea. Puteți să contactați personalul de specialitate al Adăpostului public de animale abandonate Constanța pentru a afla dacă a fost preluat de municipalitate, la numărul de telefon 0733.045.213.

O altă obligație legală o reprezintă sterilizarea câinilor de rasă comună și declararea gestațiilor, fătărilor, precum și numărul de pui fătați oricărui medic veterinar cu liberă practică. Totodată, constituie contravenții și se sancționează conform actelor normative în vigoare: lăsarea liberă a câinilor atât ziua, cât și noaptea, în curțile de folosință comună, de natură a pune în pericol colocatarii sau alte persoane; neridicarea de îndată a excrementelor lăsate de animalele de companie. Pentru aceasta, deținătorul patrupedului are obligația de a avea asupra sa materiale care să-i permită realizarea acestei operațiuni. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4378 secunde