Cum a reuşit un constănţean să îşi recupereze câinele pierdut, printr-un gest simplu şi la îndemâna oricui

400
Cum a reuşit un constănţean să îşi recupereze câinele pierdut, printr-un gest simplu şi la îndemâna oricui - 1-1672820349.jpeg

Articole de la același autor

Numai cine nu are animal de companie nu ştie ce înseamnă să-l pierzi şi să nu mai ai nicio speranţă că-l vei mai revedea vreodată. Ataşamentul de un animăluţ trebuie să vină la pachet şi cu o grijă suplimentară, iar microciparea este un gest de normalitate, care funcţionează extrem de bine în caz de nevoie.


 

Zilele trecute, un câine care a fost găsit hoinărind în zona Parcului Tăbăcărie a ajuns din nou la familia lui. Din fericire, câinele era microcipat, astfel că reprezentanții Adăpostului public de animale abandonate din Constanța au reușit să îi contacteze pe proprietari.
 

„Reamintim faptul că microciparea căinilor cu stăpân este obligatorie, conform OUG 155/2001 cu modificările și completările ulterioare. Câinii neidentificați şi neînregistrați aflați în spațiile publice sunt considerați câini fără stăpân şi sunt tratați conform prevederilor legislației specifice în vigoare. Vă rugăm să rețineți! Solicitarea unui cățel din adăpost se poate face imediat ce patrupedul a fost cazat în adăpostul public, însă preluarea lui este posibilă începând cu a 8-a zi lucrătoare din momentul cazării.”, transmit autorităţile din Constanţa.
 

Câinii sunt încredinţaţi spre adopţie numai după ce au fost consultaţi de medicul veterinar, deparazitaţi, vaccinaţi antirabic, sterilizaţi şi identificaţi prin microcipare.


Mai multe detalii legate de adopție puteți obține de la personalul de specialitate din cadrul Adăpostului public pentru animale abandonate din municipiul Constanța, strada Câmpul cu Flori nr.11 fostă Vârful cu Dor nr.5. la numărul de telefon: 0733045213.

Programul cu publicul al adăpostului este următorul:

- luni, marți, miercuri, vineri – 10:00 – 14:00;

- joi - 09:30 - 17:30;

- sâmbătă și duminică – închis. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.795 secunde