Mieii la preț redus nu au ajuns în piață

498
La începutul săptămânii, Direcția Piețelor, Oboarelor și Târgurilor Constanța anunța că a ajuns la o înțelegere cu producătorii și comercianții pentru un preț de 19,5 lei pe kg pentru carnea de miel. Oferta trebuia să fie valabilă începând de miercuri, 24 martie, până pe data de 3 aprilie, în Sâmbăta Mare. Ieri dimineață însă, în jurul orei 10,00, în Piața Griviței nu era nici măcar un miel întreg. Doar vreo patru-cinci coaste rătăcite erau expuse pe mesele pregătite special pentru comercianți. Mai multe gospodine așteptau la o tarabă. "Ni s-a spus că vor mai aduce. Așteptăm și noi aici. Mă gândeam că vin și nu o să știu ce să cumpăr, nicidecum că nu o să găsesc măcar o pulpă sau câteva organe, pentru drob", ne-a zis Ileana Barbu.
Din cei 36 de comercianți care au încheiat înțelegerea cu reprezentanții Direcției de Piețe pentru a vinde miei în Piața Griviței, ieri erau prezenți numai patru. "Au fost miei dimineață, la prima oră, dar s-au dat imediat. Pentru că anul ăsta a venit Paștele prea devreme sunt mici mieii. Ăia mai frumoși s-au dat ca pâinea caldă. Au rămas numai cei mici, ca pisicile. Cine a venit mai târziu a luat ce a găsit", ne-a spus una dintre vânzătoare.
Așadar, chiar dacă autoritățile au estimat că vor fi suficienți miei pe piață pentru ca tot constănțeanul să aibă de o friptură și o felie de drob de Paști, se pare că nu e chiar așa. Totuși, în timp ce în hala din piață cârligele atârnau goale lângă afișul cu prețul de 19,5 lei, în carmangeriile de pe strada Constantin Brătescu mieii se vindeau cu 22 de lei kg.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 23 Martie 2010
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Pagina a fost generata in 1.5608 secunde