Bolnavii vor fi internați în Spitalul Județean doar cu analizele gata făcute

261
Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Constanța a anunțat, în conferința de presă desfășurată ieri, o serie de măsuri ce vor fi puse în aplicare în unitatea sanitară cu începere de la 1 aprilie. Scopul măsurilor este reducerea cheltuielilor spitalului, pe fondul unei finanțări reduse de la Casa Jude-țeană de Asigurări de Sănătate.
Dr. Dan Căpățână, managerul SCJU, a anunțat că, exceptând cazurile în care ajung la Urgență , pacienții care se vor interna în spital vor trebui să-și efectueze din ambulatoriu investigațiile și analizele necesare. "Există o modă, oricine se internează să i se facă radiografii, RMN-uri, analize medicale, ceea ce nu este normal. Pacienții la internare trebuie să aibă și o documentație medicală în spatele biletului de trimitere. Analizele și investigațiile în spital se vor face doar dacă medicul consideră de cuviință, la două sau trei zile după internare, pentru a urmări evoluția cazului", a afirmat managerul.

Cazurile banale din alte județe vor fi refuzate
O altă măsură de criză vizează reducerea numărului bolnavilor veniți din alte județe. Pacienții veniți din afara județului Constanța vor fi internați doar cu avizul directorului medical. "Pentru acești pacienți noi primim decontările de la nivelul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, iar banii vin foarte greu, de multe ori nici nu-i mai recuperăm. Cei mai mulți pacienți vin pentru afecțiuni banale, care pot fi tratate la spitalele din județul lor", a afirmat dr. Dan Căpățână.
Aproximativ 10% din totalul pacienților internați în SCJU sunt din alte județe, cei mai mulți din Tulcea. Managerul a subliniat că bolnavii vor fi refuzați, dacă se consideră că afecțiunile pot fi tratate și în județele de proveniență. "Este o măsură pentru a ne proteja bolnavii noștri, căci sunt vremuri grele, iar noi trăim din banii contribuabililor", a mai spus Căpățână.
Totodată, conducerea spitalului a luat decizia reducerii numărului de ture pe blocurile operatorii. Concret, dacă în prezent sunt pregătite, cu personal gata să intervină, câte două săli de operație pe chirurgie și ginecologie, pe fiecare gardă, de la 1 aprilie va funcționa o singură sală. "În caz de accidente sau alte evenimente vom chema personalul de acasă", a spus managerul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 23 Martie 2010
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Pagina a fost generata in 3.7232 secunde