Carne stricată și organe pline de cheaguri de sânge în galantarele carmangeriilor din Piața Griviței

2085
Carne stricată și organe pline de cheaguri de sânge în galantarele carmangeriilor din Piața Griviței - 6db2c13ddcfa5e69e47d089c114b33b4.jpg

Articole de la același autor

Carne tocată stricată, carne de berbecuț expirată, organe de porc și vițel pline de cheaguri de sânge și așezate în tăvi murdare, asta puteau cumpăra ieri gospodinele din carmangeriile din zona Pieței Grivița. Și să nu vă închipuiți că se făceau reduceri. Nu, nicidecum. Prețurile erau mari, chiar exagerat de mari, așa cum ne-au obișnuit comercianții în ultima perioadă.
O echipă de comisari din cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor a efectuat, în cursul zilei de ieri, un control în carmangeriile din zona Pieței Grivița. Prilejuită de apropierea sărbătorilor de Paști, verificarea a avut drept țintă respectarea normelor privind comercializarea produselor de origine animalieră.
În primul magazin verificat, aparținând SC Gelsin Star SRL, galantarele erau pline, chiar dădeau pe afară. O mare parte din marfă era expusă pe și nu în frigidere, iar mirosul era greu de suportat. Nici nu era nevoie să miroși pentru că aspectul cărnii prezentate era vizibil alterat. Carnea tocată, vândută cu opt lei kg, conținea cheaguri de sânge și nu era omogenă. Deși vânzătoarea a explicat că fusese tocată chiar în magazin, ieri dimineață, aspectul și mirosul spuneau altceva. Alt galantar, alte probleme. Costița și ceafa de berbecuț aveau acte de proveniență cu data de 19 martie 2010, adică data sacrificării animalului. Conform normelor în vigoare, termenul de valabilitate al cărnii este de 72 de ore de la sacrificare. Le-a trebuit foarte mult timp celor trei comisari de la Protecția Consumatorilor să o facă să priceapă pe vânzătoare că cele 72 de ore au expirat pe 22 martie și că ieri era 23 martie, deci carnea respectivă avea termenul de consum depășit. Replica vânzătoarei a fost: "dar nu știam că veniți, nu am fost anunțați, nu nimic!".

Aflând de control, mulți comercianți și-au închis prăvăliile
În cele din urmă, s-au retras de la consum 14 kg de carne de berbecuț și aproape cinci kg de carne tocată, urmând a fi deteriorate. "Având în vedere deficiențele constatate, am invitat patronul carmangeriei la sediul Comisariatului. Acesta va primi o amendă de cinci mii de lei, mai ales că marfa comercializată de el poate avea efecte negative asupra sănătății consumatorilor", a declarat, pentru "Cuget Liber", inspector Rodica Mocanu, purtător de cuvânt al CRPC Constanța.
În timp ce se efectua controlul la agentul economic cu pricina, ceilalți comercianți din zonă și-au închis prăvăliile și au dat bir cu fugiții. Comisarii au găsit ușile ferecate. Asta nu-i va scuti însă de o amendă contravențională, de data aceasta pentru nerespectarea programului de lucru, afișat de altfel pe ușă.
Reprezentanții CRPC recomandă tuturor consumatorilor să cumpere produse de origine animalieră numai din locuri special amenajate, nu înainte de a verifica termenul limită de consum.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2862 secunde