MII de doze de vaccin împotriva variolei maimuței de la Comisia Europeană pentru România

179
MII de doze de vaccin împotriva variolei maimuței de la Comisia Europeană pentru România - donatie-1659975455.webp

Articole de la același autor

Alexandru Rafila a anunțat că România va primi mii de doze de vaccin împotriva variolei maimuței de la Comisia Europeană. Până în prezent, în țara noastră au fost confirmate 30 de cazuri. Variola maimuței a fost declarată alertă sanitară de Organizația Mondială a Sănătății, iar SUA a declarat urgență de sănătate publică după ce epidemia se apropie deja de 7.000 de cazuri.


Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat că România va primi o donație de vaccinuri contra variolei maimuței din partea Comisiei Europene.

„România va primi o donație din partea Comisiei Europene, o donație de câteva mii de doze de vaccin care vor constitui o resursă pentru vaccinarea contacților apropiați ai persoanelor bolnave și nimic altceva”, a anunțat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.


În România au fost confirmate în aproape două luni 30 de cazuri de variola maimuței. Starea pacienților este bună, ei aflându-se în izolare. În ultima săptămână au fost raportate 9 cazuri. Au fost confirmate la bărbați cu vârste cuprinse între 22 și 44 de ani, 7 sunt din București, o persoană din Ilfov și o altă persoană din Cluj. Primul caz de variola maimuței din România a fost diagnosticat pe 13 iunie. Este vorba de un bărbat de 26 de ani care a călătorit în mai multe țări din Europa. Boala a debutat cu patru zile înainte de diagnosticarea în țară. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5019 secunde