Variola maimuței: exemple de erupții pe piele. Mergeți la spital dacă vă apare așa ceva

343
Variola maimuței: exemple de erupții pe piele. Mergeți la spital dacă vă apare așa ceva - variola-1655387773.jpg
Al treilea de caz de variola maimuţei a fost diagnosticat în România. Este vorba de un bărbat de 31 de ani care s-a prezentat pe 15 iunie la un spital din București, potivit Antena3.ro


Riscul de a face variola maimuței în România este scăzut, dar este important să cunoașteți simptomele. Oricine are o erupție cutanată care arată ca variola maimuței și a fost expus la virus ar trebui să discute cu medicul de familie.

O erupție cutanată de variola maimuței poate părea inițial similară cu coșurile, veziculele sau umflăturile și poate fi însoțită de febră și frisoane.


Ce este variola maimuței?

Variola maimuței este o infecție virală rară, cu infectare umană accidentală, care apare, de obicei, în principal în părțile împădurite din Africa Centrală și de Vest în urma contactului cu rezervorul animal. De asemenea, se poate răspândi de la persoană la persoană.


Este cauzată de virusul variolei maimuței, care aparține familiei ortopoxvirusului.

Există două tipuri de virus variolei maimuței, cel din Africa de Vest și cel bazinul Congo (Africa Centrală). Deși tipul vest-african al virusului variolei maimuței duce uneori la boli grave la unele persoane, boala este de obicei auto-limitată.

În medie, 1% dintre cei infectați cu tipul vest-african și până la 10% dintre cei infectați cu virusul din bazinul Congo au decedat.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5222 secunde