Bolnavii diagnosticați cu variola maimuței dezvoltă cefalee și febră

103
Bolnavii diagnosticați cu variola maimuței dezvoltă cefalee și febră - variola1-1653485405.jpg

Articole de la același autor

Specialiștii spun că variola maimuței despre care se tot vorbește în ultima vreme ar fi fost detectată pentru prima dată în 1958, în coloniile de maimuțe folosite pentru cercetare. Monkeypox este o zoonoză virală, adică un virus care se transmite oamenilor de la animale. Experții consideră că aceasta afectează populațiile umane după eradicarea variolei în anul 1980. Primul caz uman a fost raportat în Republica Democratică Congo (RDC) pe fondul eforturilor de eradicare a variolei. De atunci, au fost raportate focare de variola maimuței în Camerun, Nigeria, Republica Centrafricană, Liberia, Coasta de Fildeș, Gabon și Sierra Leone. Virusul se transmite prin contact direct cu sângele, fluidele corporale sau leziunile pielii sau mucoaselor animalelor infectate. Atenție! Maimuțele nu sunt singurele care transmit boala. Veverițele, șobolanii și alte rozătoare sunt, de asemenea, potențiali vectori.


De la om la om se transmite prin contactul apropiat cu secrețiile respiratorii, leziunile cutanate ale unei persoane infectate sau obiectele contaminate. Totodată, există și variola congenitală a maimuței, care este infecția pe care un făt o dobândește prin placenta mamei sale. Transmiterea prin particule de picături respiratorii necesită expunere față în față. Perioada de incubație a virusului variază de la cinci la 21 de zile, au precizat specialiștii de la dozadesanatate.ro.
 

În acest proces se disting două stări: invazie, eczemă. În timpul invaziei (primele zile), pacientul dezvoltă cefalee, febră, ganglioni limfatici umflați, dureri musculare, lipsă de energie și dureri de spate. Umflarea ganglionilor limfatici, cunoscută sub numele de limfadenopatie, deosebește infecția de altele similare (varicela și rujeola, de exemplu). Între a treia și a patra zi, erupțiile cutanate încep să apară pe piele. Acestea sunt concentrate pe față, pe palmele mâinilor și pe tălpile picioarelor. Unii pacienți le dezvoltă și pe organele genitale, mucoasa bucală și mucoasa conjunctivală



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0277 secunde