Milioane de români vor primi 700 de lei de la stat. Banii vor fi depuși pe card în câteva zile

360
Milioane de români vor primi 700 de lei de la stat. Banii vor fi depuși pe card în câteva zile - index-1693499686.jpeg
Românii cu venituri modeste continuă să aibă acces la cardul de energie, un sprijin acordat pentru acoperirea cheltuielilor legate de facturile de utilități. În prezent, există discuții în legătură cu ajustările aduse legislației în acest domeniu. În ciuda anunțului făcut de Comisia Europeană privind suspendarea subvențiilor, autoritățile guvernamentale române își doresc să păstreze această formă de sprijin și în anul 2024.


Începând cu septembrie, 4,1 milioane de români cu venituri mici primesc 700 de lei pe cardurile de energie de la stat peste o perioadă de trei săptămâni, pentru a acoperi costurile facturilor de energie sau căldură, scrie Romania tv.


Așadar, discutăm despre a doua tranșă de 700 de lei din acest an, deoarece în luna februarie 2023, oamenii au primit deja o primă tranșă din suma totală de 1.400 de lei. Peste patru milioane de persoane sunt beneficiare ale fondurilor alocate pe cardurile de energie, iar bugetul total al programului se ridică la 2,8 miliarde de lei.


Compania Națională Poșta Română va fi responsabilă de emisia și distribuirea cardurilor destinate încasării ajutoarelor, în timp ce listele cu beneficiari vor fi elaborate printr-un parteneriat ce implică Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, Ministerul de Finanțe, Ministerul Afacerilor Interne și Serviciul Român de Telecomunicații.


Această măsură se concentrează în principal asupra pensionarilor cu pensii mici, inclusiv asupra celor care sunt beneficiari ai cardurilor de energie din cauza veniturilor limitate pe care le primesc. Adițional, fondurile alocate trebuie cheltuite înainte de data de 31 decembrie 2023.
Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6531 secunde