Expert antidrog: „Aparatele Drug Test din dotarea Poliției nu identifică etnobotanicele”

244
Expert antidrog: „Aparatele Drug Test din dotarea Poliției nu identifică etnobotanicele” - etnobotanice-1693498266.jpg
Cătălin Țone, expert antidrog, a precizat faptul că aparatele drug test ale Poliției nu au capacitatea de a depista și etnobotanice. Prin urmare, există riscul ca cei care au consumat astfel de substanțe interzise să scape basma curată dacă sunt opriți de polițiști.


„Aparatele Drug Test din dotarea Poliției nu identifică la ora actuală etnobotanicele. Sunt vreo 8 sau 10 categorii de droguri care sunt identificabile. Aici ar trebui și legislația să fie modificată. La ora actuală, deținerea de etnobotanice nu se pedepsește, așa cum se face la droguri”, a spus Cătălin Țone la B1 TV.


Acesta a dezvăluit că după cazul accidentului mortal de la 2 Mai, prefecturile din țară au avut ședințe în care s-a discutat testarea elevilor.


„Există o tendință ușoară acum, dar probabil se va accentua, și nu mi-aș dori să se accentueze, de a se greși. La nivelul prefecților din școală au fost ședințe cu autoritățile responsabile și fiecare prefect, cu sau fără experiență antidrog și-au dat cu părerea.


Multe prefecturi s-au întâlnit, s-a discutat fel de fel de idei. Trebuie să mergem în mod unitar și va trebui în primul rând să se strângă toți specialiștii și toate instituțiile competente, vorbim de șapte ministere care sunt competente, nu doar poliția sau Ministerul de Interne. Este an preelectoral și toată lumea este tentată să facă ceva vizibil. Măcar acum să facem ceva. Trebuie să chemăm specialiști de afară și este foarte important să facem o analiză pe toate competențele să vedem unde am greșit și unde suntem ca să construim. În planul doi trebuie o consultare națională.


O ședință, o analiză locală, fără efecte. Dacă erau efecte probabil că se comunica. Au fost decizii multiple dar s-a discutat pe lângă subiect. Testarea a fost subiectul principal. Trebuie analiză la nivel național cu toate autoritățile. Trebuie să fie o comisie independentă alcătuită din specialiști”, a mai spus expertul.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.6876 secunde