Ministrul Familiei vrea să pună camere de supraveghere în toate casele familiale unde locuiesc copii instituționalizați

395

Articole de la același autor

Ministrul Familiei, Natalia Intotero, a declarat, marţi, că susţine montarea de camere de supraveghere în fiecare casă familială unde locuiesc copiii instituţionalizaţi, acestea urmând fie amplasate pe holuri, bucătării, în zonele unde se depozitează alimentele și în curte, pentru a preveni eventualele abuzuri asupra acestor copii.


Ministrul a mai spus că își propune să realizeze și un Registru Unic al Copilului, care să cuprindă toate datele despre copiii instituționalizați din momentul intrării în sistemul de stat, până când devin „adulți realizați”.


„Ne propunem realizarea unui sistem integrat care să cuprindă Registrul Unic al Copilului, referitor la copiii instituţionalizaţi, din momentul în care ei intră în sistem, date despre părinţi, stare de sănătate, precedente penale, dacă sunt sau nu vizitaţi, până când el iese din sistem şi ajunge un adult realizat. Acum încercăm, prin aceste aspecte, să nu mai existe dispariţia unora, trafic de persoane şi aşa mai departe. (...) Acest sistem va fi accesat de persoanele cu ORNISS, va fi gestionat de STS”, a spus Intotero, în Comisia pentru muncă a Camerei Deputaţilor.


Ea a adăugat că următoarea etapă este montarea de camere de supraveghere în fiecare casă familială. „Şi următoarea etapă, pornind de la această platformă, unde putem include şi mamele minore, este ca în fiecare casă familială, acolo unde locuiesc copiii instituţionalizaţi, să susţinem montarea camerelor de supraveghere, cu excepţia zonelor intime, dormitor şi baie. Pe holuri, în bucătărie, în zonele unde se depozitează alimentele, în curte e foarte important să existe aceste camere de supraveghere, care soluţionează cumva anumite abuzuri din partea unora care nu au înţeles rolul dedicat al lor în acest domeniu de activitate. Acesta era unul dintre proiectele la care ţinem foarte mult şi dorim să-l avem realizat”, a explicat ministrul, citat de Agerpres.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5843 secunde