Ministrul Finan╚Ťelor: 1 mai 2019 este data la care salaria╚Ťii vor depune prima declara╚Ťie de venit

164
Ministrul Finan╚Ťelor: 1 mai 2019 este data la care salaria╚Ťii vor depune prima declara╚Ťie de venit - stefan-1492945968.jpg
Angaja╚Ťii din Rom├ónia vor depune prima declara╚Ťie de venit ├«n cadrul noului sistemului de impozitare pe gospod─ârie ├«n data de 1 mai 2019, ├«n contextul ├«n care acest sistem ar trebui s─â intre ├«n vigoare din 1 ianuarie 2018, a declarat ministrul Finan╚Ťelor, Viorel ╚śtefan, ├«n cadrul emisiunii "├Än fa╚Ťa ta", difuzat─â duminic─â, la Digi24.


Profit.ro a publicat recent un draft de modificare a Codului Fiscal aflat ├«n discu╚Ťie, ce arat─â c─â impozitul pe venit ar urma s─â fie aplicat, de anul urm─âtor, ├«n func╚Ťie de un venit anual global pe gospod─ârie, potrivit news.ro.


O gospod─ârie va avea dreptul la un venit neimpozabil calculat ├«n func╚Ťie de num─ârul de persoane care fac parte din acea gospod─ârie, precum ╚Öi la o serie de deduceri, printre care asigurarea pentru cas─â ╚Öi ma╚Öin─â (RCA), abonament la sal─â de fitness ╚Öi dans, bilete la cinema, c─âr╚Ťi, medicamente sau sus╚Ťinerea unor entit─â╚Ťi nonprofit.


├Än noul sistem, angajatorul nu va mai re╚Ťine la surs─â obliga╚Ťiile salariatului, dar acesta trebuie s─â ╚Ťin─â cont c─â, ├«n data de 1 mai 2019, va avea scaden╚Ťa, a declarat ╚śtefan.


"Cel care realizeaz─â venitul va folosi acest venit, ├«n folosul lui, p├ón─â apare obliga╚Ťia de plat─â c─âtre Fisc. ├Äns─â, va trebui s─â aib─â ├«n vedere c─â ├«n luna mai e scaden╚Ťa ╚Öi va trebui s─â fac─â acea declara╚Ťie fiscal─â ├«n care se vor ├«nregistra at├ót veniturile c├ót ╚Öi drepturile. Nu va avea neap─ârat o sarcin─â de plat─â ├«n luna mai", a spus ministrul.


Potrivit lui ╚śtefan, vor exista deductibilit─â╚Ťi legate de familiile cu copii ├«n func╚Ťie de veniturile realizate, la care se adaug─â deductibilit─â╚Ťi legate de abonamentele la re╚Ťelele de s─ân─âtate. Rom├ónii vor putea deduce costuri cu educa╚Ťia ╚Öi cheltuieli cu ├«mbun─ât─â╚Ťirea confortului locuin╚Ťei. ├Än plus, legea va viza ╚Öi dona╚Ťiile, sponsoriz─ârile ONG-urilor cu scopuri caritabile sau a centrelor culturale.
Pagina a fost generata in 0.1873 secunde