Ministrul Mircea Fechet și reprezentanții ROMPAP: Dezbateri asupra industriei de celuloză și hârtie

117
Ministrul Mircea Fechet și reprezentanții ROMPAP: Dezbateri asupra industriei de celuloză și hârtie - ministrul-mircea-fechet-1715528923.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, a susținut o întâlnire în această săptămână cu reprezentanții Patronatului Industriei de Celuloză și Hârtie (ROMPAP), punând accentul pe preocupările și provocările industriei de celuloză în contextul actual economic, dar și pe oportunitățile de colaborare și soluțiile necesare pentru susținerea dezvoltării și competitivității acestui sector atât în România, cât și la nivel european.

Ministrul Mircea Fechet a subliniat rolul crucial pe care îl joacă industria hârtiei și a celulozei în lanțul reciclării, evidențiind creșterea utilizării materiei prime reciclate în diverse produse disponibile pe piață. De asemenea, a evidențiat necesitatea unei colectări mai eficiente a cartonului și a hârtiei pentru a spori rata de reciclare a acestora.

„Industria hârtiei și a celulozei reprezintă un motor important în lanțul reciclării, pentru că găsim pe piață tot mai multe produse care folosesc această materie primă reciclată în procesul de producție. Provocările acestui sector sunt tot mai mari, colectarea cartonului și a hârtiei trebuie să se facă tot mai eficient, astfel încât să avem o rată de reciclare a hârtiei cât mai mare”, a subliniat, Mircea Fechet, în cadrul întâlnirii.

ROMPAP a fost înființat în 1992 și reunește producătorii de celuloză, hârtii, cartoane și cartoane ondulate din România, un Institut de Cercetare și Proiectare și 5 societăți de consultanță și comerț pentru acest sector de activitate.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3899 secunde