Sistemul de garanție - returnare. "Cred că putem adapta strategia de comunicare"

131
Sistemul de garanție - returnare.

Articole de la același autor

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, anunță că reprezentanții instituției sunt în discuții cu compania RetuRo și cu asociațiile de producători de băuturi în ceea ce privește sistemul de garanție – returnare, pentru a prelungi perioada în care să fie epuizate stocurile comercianților de băuturi.

Ministrul este de părere că, în acest moment, cea mai mare provocare pentru instituțiile de mediu constă în viteza cu care sunt colectate ambalajele, atât în mod manual, cât și sistematizat.

„Înțelegând viteza cu care crește SGR în România, cea mai mare provocare o reprezintă viteza cu care reușim să colectăm acele ambalaje, fie că discutăm despre colectarea manuală, fie că discutăm despre colectarea automată. Am spus, încă de la început, că acest cel mai mare proiect de economie circulară sau cel mai de succes parteneriat public-privat, dincolo de toate beneficiile de mediu, de investiții pe care le aduce, crearea de noi locuri de muncă, trebuie să nu tulbure, în niciun fel, activitatea operatorilor economici din România.

În legătură cu modificările legislative ce urmează a fi puse pe masa Guvernului, suntem într-un dialog constant atât cu compania RetuRo, cât şi cu asociaţiile de producători de băuturi. Una dintre modificările propuse se referă la prelungirea perioadei în care să fie epuizate stocurile comercianţilor. Cred că putem adapta strategia de comunicare a sistemului de garanţie-returnare, pentru că fiecare categorie de populaţie are probabil un anumit tip de mesaj cu care rezonează şi nu pot decât să sper că, aşa cum am mai spus-o, sistemul va ţine pasul cu viteza ameţitoare cu care se mişcă”, a declarat Mircea Fechet, în cadrul unei conferințe organizate pe subiectul sistemului național de garanție – returnare a ambalajelor.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2986 secunde