Peste 6.000 de locuri la clasa pregătitoare, în județul Constanța

523
Peste 6.000 de locuri la clasa pregătitoare, în județul Constanța - inscrieri-clasa-pregatitoare-1712771086.jpg

Articole de la același autor

Pentru anul școlar 2024-2025, Inspectoratul Şcolar Județean Constanța a prevăzut un număr de 287 de clase pregătitoare, respectiv 6.314 locuri la învățământ de masă tradițional, în planul de școlarizare.

Joi, 11 aprilie, debutează prima etapă a înscrierilor în clasa pregătitoare, până pe 14 mai 2024, părinții urmând să completeze cererile-tip de înscriere online sau la școala la care solicită înscrierea copiilor. Părinții copiilor care împlinesc 6 ani până la 31 august 2024 au obligația de a-i înscrie în clasa pregătitoare.

În aceeași perioadă vor fi depuse/transmise cererile-tip de înscriere la unitatea de învățământ la care solicită înscrierea copiilor, inclusiv a recomandării de înscriere în clasa pregătitoare, după caz, respectiv a declarației pe propria răspundere și a documentelor necesare în copie simplă.

Cererile-tip de înscriere pot fi completate şi validate direct la unitatea de învăţământ la care părintele doreşte înscrierea copilului.

Cererile-tip de înscriere pot fi completate şi online pe site-ul dedicat al Ministerului Educaţiei, în interiorul calendarului de înscriere, însă după completarea acestora, părinții trebuie să meargă la unitatea de învăţământ pentru care doresc înscrierea copilului în vederea validării cererii, conform ministerului.

Actele necesare pentru înscrierea în clasa pregătitoare 2024:

• Cerere-tip de înscriere

• Copie şi original după actul de identitate al părintelui/tutorelui legal. Părinții divorțați depun la înscriere și hotărârea judecătorească definitivă din care rezultă modul în care se exercită autoritatea părintească și unde a fost stabilită locuința minorului.

• Copie şi original – certificat de naştere copil.

• Recomandarea de înscriere în clasa pregătitoare (acolo unde este cazul).

• Alte documente care să ateste îndeplinirea criteriilor generale şi/sau specifice (acolo unde este cazul). 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5006 secunde