Perioada de înscriere pentru programul Casa Verde Fotovoltaice a fost stabilită

181
Perioada de înscriere pentru programul Casa Verde Fotovoltaice a fost stabilită - minister-mediu-casa-verde-1710420765.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor anunță că înscrierile pentru programul privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru unitățile de cult, instituțiile publice/entitățile juridice non-profit din domeniul asistenței sociale vor avea loc în perioada 17.06.2024, ora 10:00 - 19.07.2024, ora 23:59 sau până la epuizarea bugetului.

Înscrierile se fac prin intermediul aplicației informatice pusă la dispoziție pe site-ul Administrației Fondului de Mediu. Programul are un buget de 250 milioane lei, iar cuantumul finanțării este de maxim 1.000.000 lei și se acordă în procent de 100% din contravaloarea cheltuielilor eligibile. Categoriile de solicitanți eligibili sunt: unitățile de cult care aparțin cultelor religioase recunoscute din România; instituțiile publice/autoritățile administrației publice centrale și/sau locale din sistemul național de asistență socială și entitățile juridice non-profit, acreditate pentru furnizarea de servicii sociale, potrivit legii.

„Finanțăm prin acest program sisteme de panouri fotovoltaice cu o putere minimă de 30 kW și maximă de 200 kW pentru biserici, entități din sistemul național de asistență socială, ONG-uri din domeniu. Este un program ce va aduce multe lucruri bune, mai ales celor care beneficiază de aceste serviciile sociale. Primăriile, ONG-urile, unitățile de cult ce își vor instala panouri fotovoltaice vor plăti mai puțin pentru energie electrică. Finanțarea este 100%, practic primăria sau centrul social nu trebuie să pună niciun ban”, a declarat ministrul Mircea Fechet.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6023 secunde