Adio păcănele! Iată în ce localități din Constanța vor dispărea sălile cu jocuri de noroc

5673

Articole de la același autor

Un proiect de lege cu impact semnificativ asupra industriei jocurilor de noroc a fost adoptat marți, 9 aprilie, de către plenul Camerei Deputaților. Proiectul interzice păcănelele în localitățile din România cu mai puțin de 15.000 de locuitori. Proiectul a primit susținerea a 243 de deputați, cu doar patru rețineri.

Industria jocurilor de noroc se confruntă acum cu provocarea de a se adapta la noile reglementări și de a găsi alternative pentru a putea să își mențină activitatea. Peisajul jocurilor de noroc din România se pregătește să fie transformat în mod semnificativ în urma adoptării acestei legi.

Dacă va fi promulgată de președinte și publicată în Monitorul Oficial al României, legea va avea un impact imediat asupra industriei de jocuri de noroc, cu sălile de jocuri care dețin aparate de tip slot-machine urmând să fie eliminate din localitățile cu mai puțin de 15.000 de locuitori.

Președintele interimar al Camerei Deputaților, Alfred Simonis, a subliniat importanța acestei măsuri, afirmând pe pagina sa de Facebook că ,,în peste 90% din localitățile din România vor dispărea sălile de jocuri”. El a adăugat că, în multe sate din țară, sălile de jocuri reprezintă uneori singura formă de divertisment, în lipsa altor atracții precum mall-uri, bazine sau parcuri.

Fără păcănele în localitățile din Constanța

Implementarea noii legi anti-păcănele va avea un impact semnificativ în județul Constanța. Orașele mai mari, cum ar fi Constanța, Mangalia, Medgidia, Cernavodă și Năvodari, vor continua să găzduiască sălile de jocuri de noroc, în timp ce localitățile mai mici din județ, precum Eforie, Hârșova, Murfatlar, Negru Vodă, Ovidiu și Techirghiol, dar și comunele Cumpăna, 23 August, Agigea, Costinești, Tuzla, Valu lui Traian, Poarta Albă, Ostrov (și restul de 50 de comune din Constanța), nu vor mai avea aceste săli de jocuri de noroc.

În orașul Constanța vom continua să avem săli de jocuri de noroc la fiecare colț de stradă, iar părerile în rândul tinerilor sunt împărțite. Un student din oraș consideră că ar trebui să fie amplasate mai strategic, nu să dispară.

,,Nu cred că ar trebui să dispară, ci doar reglementate mai aspru. Le pot amplasa strategic, de exemplu”, a spus studentul.

Ștefania R., o altă studentă, a declarat că România ar trebui să urmeze exemplul celorlalte țări, unde sălile de jocuri de noroc nu sunt colorate și pline de luminițe, aceste lucruri pot atrage atenția foarte tare.

,,Eu am văzut exemplu în alte țări unde nu există în oraș jocuri de noroc sau, dacă sunt, sunt cu culori neutre ca să se piardă în peisaj, nu luminițe, baloane, sau sclipici. Sunt la periferii case de jocuri de noroc”, a declarat Ștefania R.

Un tânăr din localitatea Hârșova apreciază legea și o consideră importantă.

,,Eu locuiesc în Hârșova și mi se pare foarte bună această lege, oamenii sunt săraci și, din dorința de a se îmbogăți, pot face mai rău. La sate cred că situația este și mai gravă”, a spus tânărul.

Iar alt student, a declarat că jocurile de noroc ar trebui să rămână doar în formatul digital.

,,Sunt de părere că jocurile de noroc ar trebui să dispară în format fizic, să rămână doar digital și să existe limite asupra sumei depuse pentru a te juca la aparate. Niciodată nu au avut jucătorii de câștigat, sunt programate în așa fel încât cazinoul va ieși mereu pe plus. Oferă iluzia câștigului pentru moment, dar pe termen lung poate deveni un viciu ce lasă mulți oameni fără bani sau chiar mai rău, pe străzi”, a declarat Gabriel. C, student.

Pentru a deveni lege, trebuie să fie promulgată de președintele României. Ulterior, va intra în vigoare după 10 zile de la publicarea în Monitorul Oficial al României.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5266 secunde