Gara din Constanța, codașă la capitolul informații: "În sala asta ne orientăm tot după telefoane"

4000
3
Dacă e să ținem cont de traficul și supraaglomerarea din timpul sezonului estival, am putea spune că Gara din Constanța este una dintre cele mai importante din țară. Pe aici trec anual mii de persoane dornice să ajungă în stațiunile de pe litoralul românesc sau să studieze la facultățile din oraș.

Din nefericire, aspectul peroanelor, al ferestrelor murdare, igrasia din anumite locuri și băncile deteriorate din interior pot crea o primă impresie greșită despre oraș, despre ce poate oferi acesta sau chiar și despre… locuitori.



Dacă la prima vedere spațiul care îi întâmpină pe oameni în gară pare unul generos datorită plafonului înalt, la o privire mai atentă se pot observa cu ușurință minusurile pe care acest loc le are.

Panourile care îi înștiințează în timp real pe călători cu privire la linia și ora la care ajung și pleacă trenurile nu sunt ca cele întâlnite în majoritatea gărilor. Acestea au fost înlocuite cu ecrane, foarte asemănătoare cu niște televizoare, care par moderne și de bun gust, însă, fiind poziționate în spatele unui perete de sticlă, informațiile prezentate sunt greu de citit în anumite momente ale zilei.

Un alt aspect care îi poate deranja pe călătorii grăbiți este că, la un anumit interval de timp, tabelele informative afișate sunt înlocuite, pentru câteva secunde, de imagini reprezentative ale orașului Constanța.



În sala de așteptare, cât și pe două dintre peroane, aceste panouri lipsesc, cetățenii fiind nevoiți să se bazeze pe propriile telefoane sau chiar să se deplaseze dintr-o parte în alta pentru a obține informațiile esențiale. Pe al doilea peron există un panou informativ, nefuncțional, iar pe al treilea peron a rămas doar un suport unde probabil, cândva, exista un asemenea panou.

Scările care cândva duceau la sala de fitness și la locul de joacă pentru copii, acum, sunt murdare și pustii, iar pe ferestrele celor două spații încă sunt lipite afișe cu personaje din desene animate și texte cu serviciile oferite de sala de fitness, amintind de cum a fost cândva gara, dar și de cum ar putea fi.

,,Este un haos total”

În sala de așteptare, câțiva studenți au descris cum, din punct de vedere informativ, gara din Constanța este slab dotată. „În sala asta ne informăm la noroc. În Gara de Nord este mult mai bine la capitolul informații. Dar măcar ai de unde să îți iei ceva de mâncare”, a spus B.F. „Nu există nici măcar un panou informativ în sala asta (cea unde se pot depune bagajele și unde există bănci – n.r.). De fiecare dată când vreau să aflu o informație, trebuie să ies pe peron sau să întreb alte persoane ori să mă uit pe telefonul meu. Este un haos total”, a adăugat prietenul său.

Tinerii constănțeni critică dur gara din Constanța, afirmând că aceasta a rămas la fel de ani de zile: „Avem una dintre cele mai nedotate gări”, a spus A.O.



Alții se plâng de mizerie, dar și de oamenii străzii care obișnuiesc să stea în încăpere. „Este foarte multă mizerie, mie nu îmi place, plus că oricine poate să intre aici”, a precizat C.I. „Mizeria și oamenii străzii sunt la ordinea zilei”, a menționat alt tânăr.

Călătorii nu sunt mulțumiți nici de sistemul de sonorizare. Anunțurile se aud înfundat, iar mesajele sunt cu greu înțelese. „Gara din Constanța are nevoie de o modernizare urgentă. Sistemul de sonorizare trebuie îmbunătățit. Îmi este foarte greu să înțeleg ce informație se transmite”, a spus G.C.

Cu aproape două luni înainte de începerea sezonului estival al anului 2024, Gara din Constanța încă nu pare că oferă un spațiu facil pentru călători, atunci când vine vorba despre informare și ospitalitate.



Comentează știrea

paul
25 martie

Ca să vedeţi ceva pe aici, trebuie neapărat să aprindeţi lanterna de la telefoane, pentru că iluminatul nu funcţioneaza în totalitate

balan
25 martie

Dezamăgitoare gara din Constanţa şi gândiţi-vă că turiştii care vin pe litoral asta văd. Uitaţi-vă care sunt concurenţii oraşului Constanţa şi litoralului Mării Negre: Turcia, care probabil nu arată deloc aşa

dorel
25 martie

ceferist ma fac!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5542 secunde