Oil Terminal eliberează un teren din vecinătatea Gării Constanța pentru un proiect rezidențial și energetic

5139
7

Articole de la același autor

Aflată în cel de-al 124-lea an de existență, Oil Terminal din Constanța este una dintre companiile strategice ale României. Operatorul portuar prestează servicii de primire, depozitare, condiționare și livrare a țițeiului, produselor petroliere, chimice și petrochimice, precum și a altor materii prime pentru import, export și tranzit. Prin terminalul petrolier se derulează peste 50% din importurile, exporturile și tranzitul de hidrocarburi și produse petrochimice lichide ale țării.



O companie profitabilă


Compania Oil Terminal este, totodată, una dintre firmele profitabile în care statul este acționar majoritar, deținând 59,6222% din capitalul social. În anul 2021, a realizat venituri totale de peste 214,099 milioane de lei, în creștere cu 10,44% față de anul precedent, obținând un profit brut de 7,815 milioane de lei, mai mare cu 46,20% față de cel din 2020. Din 2008, de când îi monitorizez evoluția, Oil Terminal a încheiat toți anii cu rezultate financiare pozitive.

Depozitele operatorului portuar

Compania constănțeană are în componenţă trei depozite, cu o capacitate totală de înmagazinare de 1,4 milioane de metri cubi, din care:

- secţia patformă nord are capacitatea de aproximativ 400.000 de metri cubi și este utilizată pentru a depozita țiţei, păcură și VGO;

- secţia platformă port, situată în incinta portului Constanța, în dana 69, are capacitatea de depozitare de aproximativ 102.000 de metri cubi, fiind destinată pentru stocarea produselor petroliere și chimice;

- secţia platformă sud, cu capacitatea de aproximativ 910.000 de metri cubi, este folosită pentru a depozita ţiţei, benzină, motorină și păcură.

Un nou rezervor de mare capacitate

Structura bazei sale de depozitare se va modifica în viitorul apropiat. În baza strategiei proprii de dezvoltare, Oil Terminal a început construcția unui rezervor cu capacitatea de 55.000 de metri cubi, în secția platformă sud, care este situată în afara orașului Constanța. Noua investiție va permite transferul către acesta a activității din secția platformă nord (corp A și corp B), care este situată în interiorul municipiului Constanța.

Terenul eliberat, cu suprafața de 38 de hectare, se află în vecinătatea Gării CFR Constanța și dispune de numeroase facilități: conexiunea la rețelele de apă, canalizare, electricitate și gaze, precum și la infrastructura publică rutieră și feroviară.

Idei de investiții

Pentru terenul eliberat, compania are în vedere următoarele idei de investiții:

- construirea de ansambluri de locuințe, inclusiv locuințe verzi, prin integrarea tehnologiilor inovatoare de producere a energiei verzi din resurse regenerabile (energie solară);

- construirea de hoteluri, spații de birouri pentru sectorul privat și public, spații de retail și logistică, sisteme de soluții integrate de imobile compuse din spații de birouri, comerciale și locuințe de tip condominiu, săli de conferințe, săli de practicare a sporturilor de performanță și de masă, spații recreaționale, spații verzi și parcări;

- construirea unui parc fotovoltaic și integrarea tehnologiilor inovatoare de producere a energiei verzi în dezvoltarea edilitară urbanistică.

Compania consideră că implementarea unor astfel de proiecte va conduce la rentabilizarea terenului și obținerea unor venituri constante, pe termen mediu și lung, care să asigure dezvoltarea celorlalte activități ce țin de obiectul său principal de activitate.

Pe data de 26 septembrie 2022, acționariatul a luat o primă decizie privind aceste proiecte, aprobând structura de garanții imobiliare aferentă creditului de 98.429.274 lei contractat în vederea construirii rezervorului de 55.000 de metri cubi din secţia platformă sud. 

Comentează știrea

Constantin
28 septembrie 2022
erorile celor ce se substituie neamului

Nu mai este Oil Terminal, este "lulu Terminat" !!!

Traian GEICU
28 septembrie 2022
Oil Terminal

60% e bine. Teoretic avem si noi ceva. Practic, praful din desert si ala doar cu noroc, depinde doar de vant.[66 pe ruta 4 si 07 la comanda]. Asta doar cu telefonul lui James BOND, care suna din minut in minut cu alta locatie.

Traian GEICU
28 septembrie 2022
Analiza Economica - Oil Terminal

Aici in pp. se putea vedea si istoricul. Pe la inceput de secol a scris cineva bine despre (organigrama, analiza comparata, indicatori financiari, recomandari), intuiesc nota maxima. Anul urmator prin binevointa lui Voda, am folosit si eu sursa initiala, ca nu aveam alte date. Nasol atunci cu internetul, relatiile, tehnica de calcul proprie. Lucrare perfecta, nici nu am dorit sa ajustez datele, doar am modificat anii, simplificat putin cu alta numerotare si adaptat la CI. Tehnic inseamna PLAGIAT, practic 9 meritat pt. ca prezentarea a fost opera de arta (ref. Voda la evaluare cu dl. Director B.). CuB-ul pai am avut 1 am de muzica pe 2 partituri si spectatori. Nasol la evaluare cu armata, atunci tinerii erau adusi cu arcanul. Si aici daca nu ai relatii pe la Potera... vezi Bratara De Fier Ruginita si cine are cheia X2006Casco ... pai simplu, al mai viteaz dintre toti vitejii adica Zmeul.

Traian GEICU
28 septembrie 2022
ref: Irina cu XI Economia

Cum se aplica aici referinta, pai invatam sa citim cum trebuie "Managementul fara plan, e ca musca fara cap" si mergem pe manualul initial de Economie Politica care trebuia memorat la cuvintel, altfel putin probabil la examinare scrisa sa ai nota buna. (9.88 - nici acuma nu stiu unde am pierdut 12 sutimi, inca le caut). Pt. Oil Terminal inseamna exact sensul bun a lui Fanus.

28 septembrie 2022

Traian GEICU
28 septembrie 2022
ref: Irina cu XI Economia - 1790609131224

Sa vedem si aici cum e, pai simplu (Nume si Pronume, CI, Forma 1 Normala, Algoritm de asistenta al proiectarii cheilor semantice). Adica (Eu Traian, 1790609131224 - e privat in fct. de dispozitie, acuma e PUBLIC, restul datelor de pe CI : serie si numar, adresa, 3 si 4 google stie tot -> trivial). Mai departe, datele le aveti de la redactor, le asezati pe suportul adecvat si iese tot ce e interesant inclusiv si Micul Mazgalici, adica grafice simple ca nu stam sa o luam razna cu tot felul de cifre neatractive. (tot aia e, dar vazut frumos la poza). La intrebarea cine e Irina si legatura cu Oil Terminal ? pai v-am invatat, doar sa stiti cum sa cititi.

28 septembrie 2022

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7226 secunde