Cum se calculează taxa de dezvoltare și promovare a turismului

180
Cum se calculează taxa de dezvoltare și promovare a turismului - taxa-promovare-turism-1712771341.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanții Serviciului Public de Impozite și Taxe Constanța informează contribuabilii că, potrivit legislației în vigoare, cuantumul taxei de dezvoltare și promovare a turismului este stabilit diferențiat în funcţie de tipul sau destinația spaţiului și zona de amplasare.

În primul rând, cuantumul poate fi în sumă fixă, anuală, în funcție de destinația și zona de amplasare a spațiului în stațiunea Mamaia și Sat Vacanță. În această situație, suma este datorată de către operatorii economici, respectiv persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale, întreprinderi familiale şi persoane juridice, care îşi desfăşoară activitatea în staţiunea Mamaia şi Sat Vacanţă. De asemenea, suma trebuie achitată de către persoanele fizice și juridice proprietare ale spațiilor cu destinația de locuit din stațiunea Mamaia și Sat Vacanță.

Taxa de dezvoltare și promovare a turismului se achită integral până la data de 01.07, inclusiv, dată până la care contribuabilii au şi obligaţia depunerii declaraţiei de impunere anuală. În cazul contribuabililor nou-înființați și al celor care deschid puncte de lucru sau care dobândesc spații situate în stațiunea Mamaia și Sat Vacanță după împlinirea termenului scadent de plată al taxei, respectiv 1 iunie, depunerea declaraţiei şi plata taxei se efectuează în termen de 30 de zile de la data înfiinţării, modificării aduse actului constitutiv/statutului/autorizaţiei de funcţionare sau dobândirii, după caz.

Totodată, cuantumul poate fi în cotă procentuală de 1% aplicată la valoarea totală a cazării/tarifului de cazare, exclusiv TVA. Astfel, suma este datorată de către turist/persoana care se cazează corespunzător perioadei de ședere în structura de cazare turistică din municipiul Constanța, inclusiv stațiunea Mamaia. Termenul de depunere a declarației este până la data de 10, inclusiv, a lunii în curs, pentru luna precedentă în care s-au obținut venituri din prestarea serviciului de cazare. Începând cu ziua imediat următoare termenelor scadente se vor calcula majorări de întârziere în cuantum de 1% pe lună sau fracţiune de lună, până la data stingerii sumei datorate, inclusiv.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2719 secunde