Cartierul Henri Coandă va fi relocat! Locuitorii, mutați în zona Palas

22488

Articole de la același autor

Despre cartierul Henri Coandă din Constanţa s-a vorbit mult și s-a scris și mai mult, imaginea acestuia fiind pătată de scandalurile frecvente ce aveau loc în zonă, dar și de unii locatari certați cu legea. La acest moment, Primăria municipiului Constanța a început să lucreze la documentația de urbanism pentru un teren din zona industrială, pentru relocarea cartierului Henri Coandă.

La 12 ani de la înființare, perioadă în care au existat tot felul de nemulțumiri, oamenii din cartier vor fi relocați în zona industrială Palas. În speranța că acolo vor trăi în condiții mai bune, locuitorii cartierului nu au încotro și trebuie să se mute, împreună cu vecinii gălăgioși, de care nu vor putea scăpa.

Pe pagina sa de Facebook, primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, răspunde cetățenilor la diverse întrebări pe care aceștia le adresează prin intermediul aplicației WhatsApp. Edilul a transmis, cu această ocazie, și informații legate de viitoarea relocare a cartierului social Henri Coandă, precizând că terenul pe care vor fi mutați oamenii este primit de la Ministerul Apărării Naționale.

„Mutarea cartierului Henri Coandă a fost întotdeauna un subiect de interes pentru constănțeni, iar eu îi înștiințez pe această cale că, în prezent, elaborăm documentația de urbanism pentru un teren situat în zona industrială, primit de la Ministerul Apărării Naționale, teren care ne-a fost transferat exact cu această condiție, construirea de locuințe sociale.

Așa cum am mai precizat în trecut, containerele din Henri Coandă nu alcătuiesc un cartier de locuințe sociale, și asta pentru că nu au dimensiunea necesară, nu respectă standardul minimal de locuință socială”, a transmis edilul Vergil Chițac.

Cartierul social Henri Coandă a fost înființat în anul 2012, iar proiectul a aparținut fostului primar al municipiului Constanța Radu Mazăre. Atunci au fost realizate 798 de apartamente cu 1.734 de dormitoare, care au costat 7,78 milioane euro. De la înființare și până astăzi, locuitorii zonei care și-au exprimat nemulțumirile s-au confruntat, constant, cu lucruri personale furate, scandaluri, bătăi și agresivitate. Ca peste tot, există, și acolo, oameni liniștiți și oameni care tulbură liniștea publică, chiar și pe timpul nopții. Cartierul a reprezentat un subiect controversat în oraș încă de la înființare, din cauza infracțiunilor comise de unii dintre locuitori, care nu se abțin din a fura sau face scandal. Presați de situație, unii dintre aceștia au ajuns să le fie teamă pentru copiii și nepoții lor. Iar imaginea generală care a fost creată din cauza celor scandalagii îi deranjează pe locuitorii care stau liniștiți în propria locuință.

Toate aceste probleme reclamate de locuitori au fost preluate, în 2019, de către Administrația Fondului Imobiliar Constanța, Regia Autonomă de Exploatare a Domeniului Public şi Privat de atunci. Astfel, cartierul a intrat în administrația fostului RAEDPP, care a preluat toată activitatea de soluţionare a unor aspecte semnalate de locatari, precum şi tabelele cu reparaţiile la aceste locuinţe.

Anul trecut, Administrația Fondului Imobiliar S.R.L. a anunțat preluarea drepturilor de administrare asupra acestor imobile de către Direcția Generală de Asistență Socială Constanța.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 2.4063 secunde