Parcarea supraetajată de la Casa de Cultură din Constanţa, blocată în hăţişul hârtiilor

2336
Parcarea supraetajată de la Casa de Cultură din Constanţa, blocată în hăţişul hârtiilor - fond-parcare-1707332027.jpg
Primăria municipiului Constanța așteaptă, chiar și în momentul de față, avizul de mediu pentru construirea parcării supraetajate în zona Casei de Cultură. Planul Urbanistic Zonal a fost depus la Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Constanța în luna noiembrie. Conform reprezentanților Primăriei, procedurile sunt complexe și va mai dura până când lucrurile vor fi puse la punct pentru demararea construcției.

Prin proiectul depus la Agenția pentru Protecția Mediului, se urmărește actualizarea reglementărilor urbanistice în vigoare, pentru a putea fi recuperată și valorificată zona respectivă. Terenul în care va fi amplasată parcarea supraetajată are 4.643 de metri pătrați, iar așezarea clădirii se va face la o distanță de 6 metri de construcțiile de locuințe colective. De asemenea, față de latura estică va exista o retragere de minimum 1,2 metri, cu excepția zonei din dreptul Bisericii „Sfânta Treime”, unde retragerea va fi de minimum 10 metri de la aliniament. Pe partea vestică se va menține o retragere de minimum 15,2 metri de la fațada sudică a construcției de locuințe colective de pe Aleea Daliei.

Ionela Bărboi, din cadrul biroului de comunicare al administrației locale, a declarat, ieri, că proiectul se află la stadiul de așteptare a avizului de mediu în cadrul PUZ-ului preliminar. Ulterior, urmează să se coroboreze toate condițiile din avize împreună cu concluziile din Raportul consultării și Informării publicului, rezultând PUZ-ul final care va intra în comisie. Apoi, proiectul își urmează cursul legal și procedural.

Conform documentației, administrația locală asigură că lucrările de reabilitare de pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu vor duce la dispariția a cel puțin 1.000 de locuri de parcare stradale.

Amintim că locuitorii din zona Casei de Cultură s-au arătat nemulțumiți, în repetate rânduri, de lucrările propuse în proiect. Aceștia și-au exprimat revolta, în consultările cu Primăria, cu privire la zgomotul care va fi produs de mașini și la împiedicarea pătrunderii luminii naturale. Cetățenii au mai sesizat, de asemenea, faptul că este posibil ca, în urma construirii, accesul pompierilor și salvărilor la blocurile din jur să fie blocat. Prin urmare, printre propunerile ce ar putea rezolva problemele, s-a numărat mutarea amplasării viitoarei parcări. Locuitorii din zonă ar prefera ca proiectul să se realizeze fie în zona cuprinsă între bulevardul Lăpușneanu și Colegiul de Artă „Regina Maria”, fie în Spatele Universității „Andrei Șaguna”. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7142 secunde