Bazarul "Gorbaciov", ultimul bastion al mărfurilor negociate din Constanţa, urmează să fie demolat

23698
1

Articole de la același autor

Bazarul „La Ruși”, de pe strada I.L. Caragiale din municipiul Constanța, va fi demolat. Administrația Fondului Imobiliar (AFI) Constanța a dispus măsura de demolare a imobilului, pe motiv că acesta se încadrează în prima clasă de risc seismic. Comercianții ne-au spus, însă, că deocamdată nu au fost anunțați oficial despre această decizie. Nedumeriți sunt și cetățenii, care trăgeau speranță că vor putea să-și facă în continuare cumpărăturile din acest bazar unde produsele sunt mai ieftine decât în magazinele de profil.





Consiliul de Administrație al AFI Constanța a hotărât demolarea imobilului Bazar Eliberării, cunoscut de foarte mulți constănțeni sub denumirea de „La Ruși” sau Gorbaciov, iar decizia urmează să fie publicată zilele viitoare. Potrivit funcționarului administrativ în cadrul AFI Constanța, Cristina Vasile, decizia este oficială.

„Există o hotărâre de CA care va fi publicată zilele viitoare pe site-ul Administrației Fondului Imobiliar, prin care s-a aprobat soluția minimală recomandată de expertiza tehnică pentru imobilul Bazar Eliberării, respectiv demolarea imobilului. Clădirea se încadrează în clasa de risc seismic I. Terenul se află în administrarea AFI SRL, dar nu este proprietatea noastră, ci a municipalității”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, Cristina Vasile.



Comercianții, însă, nu știu ce să creadă pentru moment. Au auzit câte ceva despre măsura demolării, dar nu au fost anunțați oficial, așa că își desfășoară activitatea fără să-și facă griji, până li se va comunica că tarabele vor fi demolate.

„Am auzit zvonuri, dar nu știm nimic oficial. Noi ne desfășurăm activitatea aici, deocamdată nu ne-au zis că demolează. Noi suntem aici, vă așteptăm”, ne-a spus unul dintre comercianți.

„Sunt niște zvonuri, dar nu cred că demolează, nouă nu ne-au zis nimic. Noi așteptăm oamenii să vină la noi să cumpere, suntem aici până o fi să demoleze, dacă demolează. Ei știu ce vor să facă”, ne-a precizat o colegă de-a acestuia.

Așadar, comercianții își așteaptă clienții la punctele lor de lucru, în continuare. „Am auzit că vorbesc colegii că o să demoleze, dar nu știm nimic sigur. Așteptăm să vedem ce o să ne spună. Nu știu ce vor ei să facă”, a adăugat alt comerciant.





Cetățenii sunt nedumeriți și regretă o posibilă demolare a bazarului

Am întrebat câțiva cetățeni dacă știu ceva despre măsura demolării și, deocamdată, nu au auzit nimic. Se bazau pe comercianții din bazar, pentru că acolo găseau, mai ușor, ceea ce au nevoie. Aceștia spun că ar fi păcat ca locul să se desființeze, pentru că oamenii din cartier erau obișnuiți să treacă pe acolo mereu.

„Eu vin mereu să cumpăr de aici. Nu am auzit să se demoleze, dar cine știe… Pentru noi, locuitorii din zonă, e bun bazarul, că găsim de toate, la prețuri ieftine. Și haine și tot ce ne trebuie prin casă. Dacă îl închid, or să aibă mulți de suferit”.



„Eu nu am auzit nimic să se desființeze bazarul. Vin mereu aici să mă uit, mai cumpăr câte ceva când am timp. Pentru noi ar fi rău dacă l-ar desființa, bazarul e mereu plin de oameni”, ne-au spus cetățenii.

În schimb, alte persoane au auzit zvonuri, dar speră să nu fie adevărat.

„Am auzit la alți oameni ceva că ar desființa bazarul. Eu mă gândeam că sunt niște zvonuri, dar cine știe dacă îl vor închide… Noi, mai ales care stăm pe aici prin zonă, ne-am obișnuit să venim aici să ne luăm ce mai avem nevoie. Ar fi păcat să se demoleze și bazarul ăsta, după ce că s-au desființat atâtea piețe”, ne-a spus alt trecător.





Comentează știrea

Vtvywf
7 februarie
Rusi

Niste imbecili, tot ce tine de interesul cetateanului e calcat in piciora de idiotii astea!!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9264 secunde