Canalul din Satul de Vacanță, plin de mizerii! "Vom repeta acțiunea de igienizare dacă este cazul"

2219
Canalul din Satul de Vacanță, plin de mizerii!

Articole de la același autor

Canalul de apă care traversează Satul de Vacanță a ajuns, din nou, într-o stare care lasă de dorit. Deșeurile și-au făcut, iarăși, loc în apă, printre păsări, iar malul s-a umplut de sticle și tot felul de lucruri abandonate în iarbă. Un cititor al ziarului „Cuget Liber” ne-a semnalat, la redacție, situația pentru a ne documenta când va avea loc următoarea acțiune de igienizare. Potrivit reprezentanților Primăriei municipiului Constanța, igienizarea va avea loc când va fi cazul.

Mulțimea de deșeuri apărute, din nou, în zona canalului de la Satul de Vacanță din Constanța a ajuns în atenția cetățenilor, care nu mai suportă imaginea dezolantă și au început să se mobilizeze pentru a strânge deșeurile. Pe lângă faptul că vietățile din apă respiră un aer îmbâcsit, care ar trebui să fie mereu curat, în câteva luni începe sezonul estival, iar autoritățile trebuie să demareze pregătirile și acțiunile de igienizare.

Ultima igienizare a zonei a fost realizată în luna august a anului trecut, datorită unei colaborări între Primăria Constanța și Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură (ANPA). În cadrul acțiunii, odată cu apa erau transportate de pe canal și gunoaiele existente, iar pescarii Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Constanța și-au folosit plasele pentru a aduna deșeuri și vegetație. Acestora li s-au alăturat și beneficiarii Legii 416/2001 privind venitul minim garantat și persoanele care prestează muncă în folosul comunității, care au adunat de pe mal gunoaiele aduse de apă.

„Canalul a fost igienizat anul trecut, în august, printr-o acțiune a Primăriei municipiului Constanța în parteneriat cu ANPA. A fost o acțiune comună și o vom repeta dacă și când va fi cazul. Trebuie să ținem cont de faptul că luciul de apă nu este al nostru. Canalul efectiv este al celor de la ANPA”, ne-a transmis reprezentantul biroului de comunicare al Primăriei Constanța, Ionela Bărboi.

Zona a fost, de asemenea, inspectată de către Garda de Mediu Constanța, în perioada 16 – 25 august, când au fost sancționate trei societăți comerciale, aplicându-se două amenzi în valoare de 67.500 lei și două avertismente pentru lipsa autorizației de mediu, colectarea în amestec a deșeurilor, neținerea evidenței acestora și deversarea în exteriorul proprietății a unor ape de la spălarea unor ambalaje. Inspectorii de mediu au realizat un control și la Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură. În urma verificărilor, a reieșit faptul că statutul lacurilor Siutghiol și Tăbăcărie și în special al canalului de legătură nu este clarificat din punct de vedere juridic, instituția având în administrare doar resursa piscicolă. Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5231 secunde