Consilierii locali din municipiul Constanţa se reunesc să voteze bugetul de venituri şi cheltuieli

955
Consilierii locali din municipiul Constanţa se reunesc să voteze bugetul de venituri şi cheltuieli - fond-sedinta-clmc-1707765393.jpg
Aleşii locali din municipiul Constanţa sunt convocaţi în şedinţă extraordinară de către primarul municipiului Constanţa, Vergil Chiţac, pentru data de miercuri, 14 februarie, cu începere de la ora 14:00. Pe ordinea de zi se află 7 proiecte de hotărâre care urmează să fie analizate şi apoi votate de către aceştia.

Cel mai important proiect de hotărâre de pe ordinea de zi este cel privind aprobarea bugetului local pe anul 2024.

Mai exact, este vorba despre un buget care conţine venituri în valoare de 2.270.144 mii lei, iar cheltuieli în sumă de 2.291.218 mii lei, excedentul fiind de 21.074 mii lei.

Venitul bugetului local se împarte pentru mai multe categorii. Veniturile proprii sunt în valoare de 1.035.976 mii lei, iar sumele defalcate din taxa pe valoare adăugată pentru bugetul local sunt de 162.217 mii lei.

Dintre toate acestea o parte merg la învăţământ, şi anume 31.387 mii lei pentru cheltuieli la bunuri şi servicii şi 3.869 mii pentru cerinţe educaţionale speciale.

Drepturile asistenţilor personali pentru handicap sunt în valoare de 68.156 mii lei, iar sumele defalcate pentru tichetele sociale pentru grădiniţă sunt în valoare de 36 de mii de lei. Mai mult decât atât, sumele pentru cămine sunt în valoare totală de 3.109 mii lei.

Finanţarea cheltuielilor de funcţionare ale unităţilor de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice este în valoare de 90.000 de lei, iar transportul pentru elevi costă 7.532 mii lei.

Sumele defalcate pentru echilibrarea bugetelor locale sunt în valoare totală de 9.811 mii lei şi totodată mai trebuie luat în calcul şi învăţământul particular.

Aici avem cheltuieli de personal care înseamnă 35.342 mii lei, cheltuieli de bunuri şi servicii în valoare de 2.456 mii lei, cerinţe educaţionale speciale în valoare de 139 mii lei şi burse în valoare de 290 mii lei.

De asemenea, există şi cheltuieli pentru bugetul municipiului Constanţa, iar acestea se împart pe mai multe categorii.

Vorbim despre cheltuieli care merg la autorităţi publice şi acţiuni externe, tranzacţii privind datoria publică şi alte împrumuturi, ordine publică şi siguranţă naţională, învăţământ, sănătate, cultură, recreere şi religie, asigurări şi asistenţă socială, locuinţe servicii şi dezvoltare publică, protecţia mediului, acţiuni generale economice, comerciale şi de muncă, combustibili şi energie şi transporturi.

Pe ordinea de zi mai sunt incluse şi alte proiecte de hotărâre precum aprobarea devizului general actualizat în etapa Proiect Tehnic pentru obiectivul de investiții „Reabilitarea și consolidarea malurilor Lacului Tăbăcărie”, aprobarea documentației tehnico-economice – faza Studiu de fezabilitate și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Desființare și construire împrejmuire Cimitir Central” sau aprobarea documentației tehnico-economice – faza Studiu de fezabilitate (SF) și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Înființare centru integrat de colectare separată prin aport voluntar în municipiul Constanța”.

Şedinţa se va desfăşura prin mijloace online, aşa cum se întâmplă de foarte mult timp.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5128 secunde